Videókártya csere elött mit kell elvégezzek a gépen?
Én úgy csinálnám, hogy áramtalanítanám a gépet, lehúznék minden csatlakozóz róla és kikapcsolnám a tápegységet is.
Viszont most olvastam még további 25 féle bonyodalmasan összefoglalt és érvetlen bejegyzést vagy választ a téma kapcsán. Ami elbizonytalanított.
Ha aramtalanitottad (kihuztad a konnektorbol), minek kell a kabelekkel bohockodni?
Aram ki, doboz oldala le, vga-bol kabelek ki, vga ki, uj vga be, kabelek vissza, doboz oldala vissza, aram vissza, bekapcs. Ennyi.
Az még Windows 7 meg annál régebbi oprendszereknél volt jellemző, hogy összeakadt a driver az előző előző VGA driveréval. Pl ha Nvidia -ról váltottál AMD -ra, vagy fordítva. De ilyenkor se kellett újratelepíteni, csak ráengedni a DDU -t.
Windows 8.x/10 -nél viszont én nem találkoztam ilyen problémával.
Áramtalanítani természetesen kötelező. Fektesd oldalra a házat, mert sokkal stabilabban két kézzel egyenletesen tudod a helyére pattintani. Ismert olyat aki emiatt okozott a gépnek sérülést mert kibicsaklott a keze, mert a másik kézzel a gépházat fogta.
Azon kívül ha integrált kártyáról választasz, szennyeződés kerülhetett a foglalatba, sűrített levegővel fújd ki.
A kártya kiszerelésénél nézd meg hátul a foglalat rögzítőt biztos kioldott állapotban legyen, különben letöröd.
ESD védelem, nem suhogós nejlon gatya + kötött pulóver kombóba szerelünk!
Ezzel már mindent megtettél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!