Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videókártya csere elött mit...

Videókártya csere elött mit kell elvégezzek a gépen?

Figyelt kérdés

Én úgy csinálnám, hogy áramtalanítanám a gépet, lehúznék minden csatlakozóz róla és kikapcsolnám a tápegységet is.

Viszont most olvastam még további 25 féle bonyodalmasan összefoglalt és érvetlen bejegyzést vagy választ a téma kapcsán. Ami elbizonytalanított.

2020. márc. 6. 08:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha aramtalanitottad (kihuztad a konnektorbol), minek kell a kabelekkel bohockodni?

Aram ki, doboz oldala le, vga-bol kabelek ki, vga ki, uj vga be, kabelek vissza, doboz oldala vissza, aram vissza, bekapcs. Ennyi.

2020. márc. 6. 08:48
 2/7 A kérdező kommentje:
Ja igen? xd Csak olyasmit olvastam, meg mondtak, hogy drivert kell törölni az előző kártyánál, vagy újra telepíteni az egész gépet stb.
2020. márc. 6. 09:03
 3/7 anonim ***** válasza:
58%
Áramról leválasztod, gép oldala le, aztán ki a régi kari és be az új (ha kell tápkábel rádugod.) ennyi. Aztán gép bekapcs és telepíted a drivert. Ennyi.
2020. márc. 6. 09:34
 4/7 anonim ***** válasza:
9%
Azt persze mindkettő válaszadó kihagyta, ami a legfontosabb, hogy az előző VGA driverjét ki kell irtani a gépről.
2020. márc. 6. 10:21
 5/7 P.O.C. ***** válasza:
100%

Az még Windows 7 meg annál régebbi oprendszereknél volt jellemző, hogy összeakadt a driver az előző előző VGA driveréval. Pl ha Nvidia -ról váltottál AMD -ra, vagy fordítva. De ilyenkor se kellett újratelepíteni, csak ráengedni a DDU -t.

Windows 8.x/10 -nél viszont én nem találkoztam ilyen problémával.

Áramtalanítani természetesen kötelező. Fektesd oldalra a házat, mert sokkal stabilabban két kézzel egyenletesen tudod a helyére pattintani. Ismert olyat aki emiatt okozott a gépnek sérülést mert kibicsaklott a keze, mert a másik kézzel a gépházat fogta.

Azon kívül ha integrált kártyáról választasz, szennyeződés kerülhetett a foglalatba, sűrített levegővel fújd ki.

A kártya kiszerelésénél nézd meg hátul a foglalat rögzítőt biztos kioldott állapotban legyen, különben letöröd.

ESD védelem, nem suhogós nejlon gatya + kötött pulóver kombóba szerelünk!

Ezzel már mindent megtettél!

2020. márc. 6. 10:30
 6/7 A kérdező kommentje:
Windows 10 64 bit pro ami jelenleg van a gépen, Szóval akkora driver is maradhat? NVIDIA a mostani kártya, a másik pedig Windforce GTX
2020. márc. 6. 10:46
 7/7 P.O.C. ***** válasza:
Maradhat, ugyan úgy NVIDA chipsetes az is.
2020. márc. 6. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!