Van egy winchester ami már telepítve van. Ha átrakom egy másik gépbe ami nem volt még telepítve, akkor mi történik?
Figyelt kérdés
2020. márc. 5. 14:59
1/3 anonim válasza:
Ha szerencséd van, vagy esetleg Linux van rajta, akkor elindul a telepített rendszer. Ha nagyon más a hardver, akkor nem indul el.
2/3 Mr. V. válasza:
Ha win van rajta telepítve, akkor nem fog elindulni.
Ezt azzal meg lehet oldani, hogy csökkentett módban a lehető legtöbb eszközt el kell távolítani az eszközkezelőből, majd kikapcsolni, átrakni a másik gépbe, ahol szintén csökkentett módban elindítani, plug and play felismertetést végezni, majd újraindítani és telepíteni az alaplap, a videó és hangkártya drivereit.
Ha ez UEFI alapú rendszer, akkor megszívtad, mert az nem fog elindulni, ezért célszerű Legacy módban telepíteni a rendszereket, mert abban nincs boot-védelem.
3/3 anonim válasza:
Egy Windows 10-el (UEFI) telepített laptop SSD-t raktam át régebbi (2014-es) laptopból újabba (2018), és probléma nélkül bebootolt rajta a Windows. A Windows Update pár drivert még letöltögetett magának automatikusan, újraindította a gépet, azóta is problémamentesen működik a gép. Persze a sikerességet befolyásolhatja pl a régi és új hardverkonfiguráció és a telepített rendszer is, de érdemes megpróbálni, mert jó eséllyel nem lesz gond. Még virtuális gépben is indítottam el külső HDD-n lévő (eredetileg hardveren futó) rendszert, itt volt simán zajló, és valamivel problémásabb kísérletem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!