Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van egy winchester ami már...

Van egy winchester ami már telepítve van. Ha átrakom egy másik gépbe ami nem volt még telepítve, akkor mi történik?

Figyelt kérdés
2020. márc. 5. 14:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha szerencséd van, vagy esetleg Linux van rajta, akkor elindul a telepített rendszer. Ha nagyon más a hardver, akkor nem indul el.
2020. márc. 5. 15:07
 2/3 Mr. V. ***** válasza:

Ha win van rajta telepítve, akkor nem fog elindulni.

Ezt azzal meg lehet oldani, hogy csökkentett módban a lehető legtöbb eszközt el kell távolítani az eszközkezelőből, majd kikapcsolni, átrakni a másik gépbe, ahol szintén csökkentett módban elindítani, plug and play felismertetést végezni, majd újraindítani és telepíteni az alaplap, a videó és hangkártya drivereit.

Ha ez UEFI alapú rendszer, akkor megszívtad, mert az nem fog elindulni, ezért célszerű Legacy módban telepíteni a rendszereket, mert abban nincs boot-védelem.

2020. márc. 5. 15:10
 3/3 anonim ***** válasza:
Egy Windows 10-el (UEFI) telepített laptop SSD-t raktam át régebbi (2014-es) laptopból újabba (2018), és probléma nélkül bebootolt rajta a Windows. A Windows Update pár drivert még letöltögetett magának automatikusan, újraindította a gépet, azóta is problémamentesen működik a gép. Persze a sikerességet befolyásolhatja pl a régi és új hardverkonfiguráció és a telepített rendszer is, de érdemes megpróbálni, mert jó eséllyel nem lesz gond. Még virtuális gépben is indítottam el külső HDD-n lévő (eredetileg hardveren futó) rendszert, itt volt simán zajló, és valamivel problémásabb kísérletem is.
2020. márc. 5. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!