Erről a konfigurációról mi a véleményetek, milyen alkatrészeket ajánlanátok?
Sziasztok!
Szeretnék összerakni játékokhoz egy konfigurációt. Ami már biztos:
- Processzor: Ryzen 5 2600x
- Videókártya: MSI GTX 1660 Super 6G DDR6
Amit nem tudok:
- Ram. 3200-as órajelű, DDR4, 2x8 gigát akarok. Ezekre gondoltam:
ddr4-3200mhz-f4-3200c16d-16gvkb-p327044051,g-skill-aegis-16gb-2x8gb-ddr4-3200mhz-f4-3200c16d-16gis-p505099300/
- SSD: Szeretnék a rendszernek egy SSD-t. 240-500 giga körülire gondoltam. Igazából csak a rendszer lenne rajta, esetleg 1-2 program és a játékok. A mai játékok ahogy néztem, elég nagyok, szóval emiatt
hajlok talán az 500 gigára. Nem tudom, hogy melyik gyártók megbízhatóak, de fontos szempont lenne, hogy évekig ne legyen vele gondom.
- Alaplap: Ez az, ami nekem teljesen homály. Gondolom passzolnia kell a procival, videókártyával, gépházzal és rammal. Plusz szempont, hogy kezelje a 3200-as ramot. A gyártók közül mi megbízható?
Örülnék, ha a 20.000 körüli kártyák már jók lennének. A videókártya alapján más konfigurációkból ezeket találtam:
plus-p405784963,gigabyte-b450m-s2h-p442371483/
- Táp: Szintén homály. Gondolom az alkatrészek fogyasztása felé kell lőni egy picit és a csatlakozóknak is passzolnia kell, pl. a videókártyával. Aminek még örülnék, ha esetleg lenne rajta hely plusz
ventilátornak, ha szükséges és még beleraknék minimum 1, de inkább 2 HDD-t. 20-30.000 körül vannak már jók? Vagy alatta?
- Gépház: Ez is homály. Örülnék, ha csendes lenne az egész gépem, gondolom szempont a gépház is. Nyáron elég meleg a szobám, ezért egy alapból ventilátorral felszerelt ház lenne a jó választás? Hány
ventilátor számít jónak és ezekkel mennyire lenne hangos? A ventilátorokat akár ki is lehet kapcsolni? Talán ezek jók? Hát igen, örülnék, ha 15.000 körül megúsznám.
Ami szempont még: Ahogy látom, néhány dolognál vannak csili-vili világítós mindenfélék. Nálam ez nem szempont és örülnék, ha esetleg van is az eszközön, akkor az kikapcsolható lenne. Éjszaka
zavarna. Összességében még az tetszene, ha az egész csendes lenne.
Tudom, sok kérdés, szóval köszönöm annak, akinek van türelme és válaszol! :D Akár más alkatrészeket is ajánlhattok.
Bónusz kérdés: Honnét érdemes rendelni? Pcx-en gondolkozom.
A pcx draga, a compkert javaslom, illetve az arukeresot
A ram az szuper amit kineztek, ripjaws V 3200 mhz top valasztas
Alaplapbol ez a legjobb aranyaiban:
Msi mortar max
Msi tomahawk max
A mortar picivel olcsobb az egyik legjobb, ha nem akarsz 70 ezret kolteni alaplapra.
A gigabyte alaplapok nem annyira szuperek.
Táp: super flower 550 watt vagy seasonic focus plus 550 vagy 650 est
Ezek ilyen 32 ezer korul mennek
Ház olcsobban: cooler master mb511
Szuper haz, jo airflowal
Videokartya: en elgondolkodnek az 5600 xt-n
A 2060 as szintjen van, 100 ezer ft-ert
Egyebkent meg jo vetel az rx 580 as, akar hasznaltan is 30parezerert , ezen erdemes sporolnj kicsit, es kesobb cserelni , a tobbi alkatreszen nem erdemes...
Max ryzenbol a sima 2600ast, aztan manualisan oczod, de az is csak 3 ezer ft kulonbseg.
Proci hutonek olcso es jo vetel az ebayrol a snowman cooler nevu huto
1000 ft korul megy darabja a ház hutonek, ebay, pc case fan
Ennyiert ez a legjobb amit osszehozhatsz....
Ha monitor is kell, akkor 50-60 ert a legjobb vetel az aoc c24g1. A regebbi VA panelest erdemes venni. Az uj Ips panelessel gondok vannak, dragabb is, 70 korul megy azt hiszem az, az picit mar sok
Nem írtál árat mennyiért akarnál gépet!
Ház: Silentiumpc signum sg tg 14k/Phanteks p400a tg 20k
Cpu: AMD RYZEN 5 1600 AF 33k(R5 2600 szint)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!