Megéri egy lassú laptopba több memóriát és SSD-t venni?
Adott egy 8 éves régi Acer laptot, az alábbi paraméterekkel: Inel Pentium B950 @ 2.10GHz, 4 GB RAM.
Ez nekem egy másodlagos gép, amit csak filmnézésre és youtube-on keresztül zenehallgatásra használok, viszont már elég lassú. Ha kicserélem benne a HDD-t SSD-re, meg bővítem a RAM-ot, az észrevehetően növelni fogja a sebességet? Mennyibe kerülne, és megéri egyáltalán?
Erre én már nem költenék, túl régi.
De ha mégis, akkor csak SSDt, az segíteni fog rajta.
Legfeljebb tovább viszed egy másik gépbe.
(persze ez csak SATAs SSDt fogad, és egy mai jobb gép már Nvme-s lesz, így abba nem tudod átvinni az SSDt)
Azt feltételezem, ezen Windows 7-10 vonal valamelyike van. Ezek sok erőforrást pazarolnak, viszont filmezésre és youtube-ra teljesen indokolatlan ezt használni.
Első körben térj át a laptoppal egy Linux alapú rendszerre, az ingyen van, aztán értékeld, elég-e a gyorsulás.
Én nem költenék rá.
Milyen rendszer van? Régebbi gépre, 7 vagy 8.1 jobb...szerintem. Azokat is "windows gyorsítása" (google)javaslatokkal beállítva. Megjelenés...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!