Xbox One konzolom miért nem kapcsol ki?
Figyelt kérdés
Megnyomom a kontrolleremen az xbox gombot és utána a kikapcsolást és utána olyan mintha kikapcsolna de a konzolon az xbox gomb villog és a kontroller se kapcsol ki az meg világít mint ha belenne kapcsolva. Mi lehet a gond?2020. márc. 2. 21:06
1/4 A kérdező kommentje:
És csak úgy tudom kikapcsolni olyankor ha hosszan nyomom a gombot a boxon. De ha utána gyorsan bekapcsolom és ki akkor meg jó.
2020. márc. 2. 21:09
2/4 anonim válasza:
A konzolnak két kikapcsolási funkciója van. A beállításoknál a Power címszó alatt van azt hiszem. Az instant on azt jelenti, hogy a gép sohasem kapcsol ki. Ha lekapcsolod akkor is csak egy alacsony áramú opcióra áll be és frissíti magát és a játékokat automatikusan. Ilyenkor pár másodperc alatt elindul. A másik az energy saving amikor teljesen lekapcsol. Nekem energy savingban van és sokszor előfordul, hogy után még elég hosszú ideig villog az Xbox Gomb és nem kapcsol ki a kontroller sem egy darabig. A hosszú akár több mint egy perc is lehet. Elvileg ez azért van mert ilyenkor még a háttérben időszakos rendszer folyamatok futnak amik lassan állnak le. Minél többet megy egyhuzamban annál nagyobb esélye van, hogy tovább tart leállnia, főleg ha online vagy. Ugyanis az egyik ilyen rendszerfolyamat a mentések szinkronizálása. Az Xbox minden játékod mentését automatikusan feltölti netes szerverekre néhány percenként. Ha játék után egyből lekapcsolod a gépet előfordulhat, hogy még befejezi a feltöltést. A másik ami bezavarhat az a frissítés. Ha automatára van állítva és a gép frissít a háttérben akkor általában tovább tart leállnia mert el kell menteni, hogy hol tart, hogy onnan folytathassa ahol abbahagytad.
3/4 A kérdező kommentje:
Igen nekem is energy saving-on van és az a furcsa hogy eddig meg jó volt minden pedig már több mint egy éves a gép. És hiába várok kb.:10 percet kikapcsolás előtt akkor is ezt csinálja.
2020. márc. 3. 16:27
4/4 A kérdező kommentje:
kikapcsolás után 10 percig villog és utána leáll ahogy kell neki csak nemtudom az a 10 perc alatt mit csinál. Már pedig visszaállítotam gyáribeállításokra de semi. Esetleg valakinek valami tip?
2020. márc. 8. 18:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!