Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Azt írja az alaplapom leírása,...

Azt írja az alaplapom leírása, hogy ha berakok nvme ssd-t, akkor a 4 sata portból 2 nem fog működni, miért?

Figyelt kérdés

bazooka v2 az msitől

amúgy szerintetek milyen lap?

2020. márc. 1. 20:41
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Mert ugyan azt a buszt használja, spórolásból. Egy nvme és egy sata van így összekötve, így vagy ez, vagy az.
2020. márc. 1. 21:11
 2/4 A kérdező kommentje:

értem

az összes alaplap ilyen?

vagy csak ebben a kategóriában ?

vagy csak ez a példány?

2020. márc. 2. 19:31
 3/4 anonim ***** válasza:
Az Asrock B450M Pro4 egyik M.2-je (a SATA-s) egy SATA3-at tilt le
2020. márc. 4. 14:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Alaplapja válogatja. Lehet létezik olyan is, amelyik nem tilt le egy SATA portot sem. Olyan már tuti létezik, ami csak egyet tilt le 2db helyett (az előző válaszoló válasza alapján).

Nekem is M.2 SSD-m van, de azt hittem ha NVMe-t veszek, akkor nem tiltja le a SATA portokat. Hát de, letiltja, mert egy sávszélességen osztoznak ugyebár, így a csatlakozás típusa mindegy, ha M.2 portot használsz (mindegy, hogy PCIe vagy SATA).

2020. márc. 4. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!