Hogyan helyezzem el a gépen a ventillatort?
A tápnak mindig kifelé kell fújnia pont azért, hogy a szöszt, koszt, port ne vigye be. Tehát nálad már a táppal is gond van.
Minek egy házat hűteni? Ha így is megy minden és a CPU nem megy 60 fok fölé, a videókártya 75 fok fölé, az alaplap 50 fok fölé és a HDD 55 fok fölé, akkor teljesen felesleges egy újabb zajforrást beépíteni. Én cégnél voltam rendszergazda és minden gép házhűtését kiiktattam... 10 évig, amíg ott dolgoztam, egyik gépnek sem volt túlmelegedési gondja, pedig videót is szerkesztettek, stb., tehát terhelve voltak.
wut?
A tápnak tényleg bentről kifele kéne vinni a levegőt. A ventilátor úgy viszi a levegőt ahogy akarod, ki és be felé is be lehet szerelni.
Lehet, hogy vannak manapság már csodatápok, amiken garanciavesztés (szétszerelés) nélkül lehet állítani a venti irányát, de én még a klasszikusokkal számoltam.
Nem mellesleg az általam említett kifelé fújó egyik előnye, hogy a gépen keresztül húzza a hideg levegőt és kifújja a meleget a házból, tehát 2 funkciója van. Ha te még a meleg házba a táp melegét is be akarod fújni és ezért beépíteni külön költségen a házból kifújó vintit, hát tessék... aki a saját pénze ellensége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!