Villámcsapásnál mi megy tönkre a számítógépben? Táp, biztosíték, alaplap, minden?
Figyelt kérdés
Persze nem közvetlenül a gépbe csapott a villám, hanem a szomszéd házba, és elektromos hálózaton keresztül kapott túlfeszültséget. Tápcsere valószínű megoldja a dolgot?2010. júl. 24. 15:19
1/4 anonim válasza:
Általában az újabb gépek tápjaiban van túlfeszültség védelem, de lehet az is kevés egy villámcsapáskor. Magyarán ha átüt, mindenre rámegy (rámehet), ami csatlakoztatva van, ergo valóban minden tönkremehet.
2/4 anonim válasza:
A táp megy tönkre általában... legalábbis nálam az ment és nem volt benne túlfesz védelem, csak egy kis mezei táp volt... :P
3/4 anonim válasza:
ez attól függ, hogy min megy le a villám...
nekem a hálózaton jött le, alaplapnak és a routernek kuka lett.
Szerintem kérj köcslön egy gépet és néézd meg hogy minden megy e rendesen, mert nekem az alaplap halt csak meg, a táp túlélte.
Ha a táp nem megy akkor sem kell egyből megilyedni, mert van benne olvadóbisztosíték. Ezt nézd meg, hogy ép-e.
4/4 anonim válasza:
Viharban a legjobb mindent kikapcsolni, ha légvezetékes a hálózat (oszlopokon van az elektromos kábel), akkor a legjobb ki is húzni mindent a konnektorból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!