Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Villámcsapásnál mi megy...

Villámcsapásnál mi megy tönkre a számítógépben? Táp, biztosíték, alaplap, minden?

Figyelt kérdés
Persze nem közvetlenül a gépbe csapott a villám, hanem a szomszéd házba, és elektromos hálózaton keresztül kapott túlfeszültséget. Tápcsere valószínű megoldja a dolgot?
2010. júl. 24. 15:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Általában az újabb gépek tápjaiban van túlfeszültség védelem, de lehet az is kevés egy villámcsapáskor. Magyarán ha átüt, mindenre rámegy (rámehet), ami csatlakoztatva van, ergo valóban minden tönkremehet.
2010. júl. 24. 15:38
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A táp megy tönkre általában... legalábbis nálam az ment és nem volt benne túlfesz védelem, csak egy kis mezei táp volt... :P
2010. júl. 24. 18:16
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

ez attól függ, hogy min megy le a villám...

nekem a hálózaton jött le, alaplapnak és a routernek kuka lett.

Szerintem kérj köcslön egy gépet és néézd meg hogy minden megy e rendesen, mert nekem az alaplap halt csak meg, a táp túlélte.

Ha a táp nem megy akkor sem kell egyből megilyedni, mert van benne olvadóbisztosíték. Ezt nézd meg, hogy ép-e.

2010. júl. 24. 18:20
 4/4 anonim ***** válasza:
76%
Viharban a legjobb mindent kikapcsolni, ha légvezetékes a hálózat (oszlopokon van az elektromos kábel), akkor a legjobb ki is húzni mindent a konnektorból.
2010. júl. 24. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!