Melyik processzor a jobb mindenféle szempontból, i5 9400f (1660ti) vagy AMD rzyen 5 3600 (RTX 2060)?
Mindkettőnek megvannak a maga előnyei, és hátrányai. Egyik ebben jobb másik abban.
Hasonló árfekvésben az intel jobb játékra például.
Én egész életemben inteles voltam, szóval én az intelt venném.
A Ryzen 5 3600 minden szempontból jobb még a játékok nagy részénél is. Fejlettebb technológia, hatékonyabb működés 12 szál szemben az I5 6 szálával.
Le lett tesztelve hogy a mostani Intel procik jobban melegednek mert jóval többet is fogyasztanak mint a Ryzenek úgyhogy az ismerősöd sem lehet nagyon képben.
Ryzennél nincs már melegedési próbléma, még egyszálás teljesítményben is veri az I5-t.
Ez a két gép közül egyértelműen az AMD+RTX jobb választás.
Viszont az előre összerakott gépek ügyfél lehúzosok,(táp,SSD típusát lese írták, így meg nem venném).
AMD-s erősebb, nem is kicsit. Viszont játékra GPU az elsődleges, CPU-ból simán jó a 2060 mellé a Ryzen 5 2600/1600AF vagy az i5 akár, ha nem akarod kipengetni a 3600 árát (bár már az sem olyan drága). Ha munka is szempont, akkor még a 2700X is megfontolandó a 16 szál miatt, és hát baromi olcsó a teljesítményéhez mérten.
Tápegységre, alaplapra is fordíts figyelmet azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!