Mekkora ütést bír ki egy HDD maximum, gond nélkül, kikapcsolt állapotban?
Azt biztos nem bírja ki ha kiesik a 10.szint erkélyéről a parkolóba.. :]
De minden más mozgás kétesélyes. Még az is ha csak meglököd a gépet, vagy táskában hurcolod. (persze ekkor még kicsi a problem esélye)
Erről nem tudok nyilatkozni, de arról igen hogy vadiúj winchester jó volt, aztán mikor átraktam egy másik gépbe, véletlenül elejtetem, max fél méterről a szőnyegre, és utána lett rajta 294832 hibás szektor. Szerencsére cserélték garanciába.
Szóval nem ajánlom kicsit sem dobálni, kiszerelt állapotban sem. Valamint menet közben abszolút nem mozgatni. Én még meleg állapotban se mozgatom, megvárom amíg kicsit lehűlik, és csak utána. Valamint asztalra se rakom le, inkább ágyra, kanapéra, nehogy sérüljön az elektorinkája.
Ha vigyázol rá, nagy az esély rá, hogy örökös lesz. Van egy HD300LJ merevlemezem, aminek !12év! üzemideje van, ki-be kapcsolások száma 4700, és 100% az állapota.
Attól függ melyik. A különböző gyártók különböző eszközei egészen mást bírnak. Vannak ma már "ütésálló" (shock resistant) HDD-k is.
Meg kell nézni a saját adatlapján (ezt megadják). Most egy népszerű Western Digital 4TB diszkét néztem meg 250G gyorsulást bír ki 2ms ideig. Egy másik típus esetén ugyanez az adat 300G, de van olyan HDD-jük is amelyik cask 70G-t bír. Ha egy "kemény" márvány asztalon borul fel nagyon rövid a "fékút" most nincs időm keresgélni, hogy mennyi, de nyilván rövidebb mint egy fa asztal, vagy esetleg egy szivacs felület esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!