Meg voltam elégedve az eddigi gépemmel (Intel Pentium Quad CoreTM N3700 2.4 GHz, 4GB RAM, 500 GB HDD, Nvidia 920M 1GB (Asus)), a sebességgel sem volt gondom. Nem használom játékra, filmezek, Office-t használok és internetezek: FB, Neptun stb.
Sokan mondják, hogy HDD-s gépet már nem szabad venni, de állítólag az SSD-nek valamivel rövidebb az élettartama, és ha több adatot írok rá, használódik, hamarabb fogja feladni. A másik az, hogy a HDD-s gép kb 30 ezerrel olcsóbb, és szerintem a célra megfelel. Ezeket nézem most (az 1-esnél a RAM-ot bővíttetném 8-32 GB-ra később, de idővel akár a HDD-t is ki tudnám cseréltetni SSD-re):
Bocsi, nyelvtanilag értelmetlen lett a kérdés, de a lényeg átmegy. :D
2020. febr. 8. 18:53
2/7 A kérdező kommentje:
Illetve még egy Lenovot ( [link] nézek. Ez Full HD, de engem az előzőnél se zavart, hogy "sima HD", és a Dellben valamiért jobban bízom, mint a Lenovoban.
2020. febr. 8. 19:03
3/7 anonim válasza:
nem rövidebb az élettartama a mostani ssd-k nek sőt valószinűleg átlagfelhasználás mellett hosszabb is és nem is sérülékeny annyira illetve sokkal gyorsabb
2020. febr. 8. 19:05
4/7 A kérdező kommentje:
Még ezt is nézem, de ez már nagyon drága... lehet, hogy az SSD-s Dell lesz
SSD-vel egészen más a felhasználói élmény, ma már csak azon érdemes rendszert futtatni szerintem.
Adattárolásra jó a HDD.
2020. febr. 8. 20:29
6/7 2*Sü válasza:
Az SSD bőven megéri, amit cserébe a sebességért – illetve egy kicsit a kisebb fogyasztásért, csendesebb gépért – kapsz. Oké, hogy az SSD blokkjai korlátozott számban írhatóak, és nem is tűnik soknak mondjuk egy 1000-szer történő újraírás. De gondolj bele, ha hetente kétszer írod újra a teljes merevlemezt, azaz egy 256 GB-os merevlemez esetén hetente 0,5 TB-nyi adatot töltesz le, akkor 500 hétig bírja… Az majdnem 10 év. De ez eléggé drasztikus felhasználási módot jelentene. Én kb. 5,5 TB-nyi írt adatnál tartok több, mint egy év alatt. Ha ez egy 256 GB-os SSD lenne – amúgy az enyém egy 512 GB-os –, és csak 500-szor lehetne újraírni, akkor ezzel a tempóval több, mint 20 évig kellene bírnia. 20 év múlva nem azért fogsz meghajtót cserélni, mert elromlott, hanem mert olcsón lehetne 10-szer nagyobb kapacitást venni. (20 éve egy 40 GB-os – akkor egész jónak számító – merevlemez volt kb. 40 000 Ft.)
2020. febr. 8. 23:02
7/7 anonim válasza:
Sokkal gyorsabb az SSD mint a HDD. Megéri az SSD-ért költeni egy kis plusz pénzt.Amúgy amit írtál az SSD-ről, az a HDD-re igaz. Az egyikben biztos tudod, a HDD-ben motor van, írófej, az SSD-ben pedig csak áramkörök vannak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!