Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hol lehet kicseréltetni a...

Kreg24 kérdése:

Hol lehet kicseréltetni a processzor kupakját?

Figyelt kérdés
Egyik nap szereltem ki és azt látom, hogy a processzor teteje tiszta karc, meg 1-2 nagyobb bemélyedés. Ez okozhat hűtés problémát?

#processzor #sérülés #processzor kupak
2020. febr. 7. 23:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

ha nem tapasztasz hűtési gondokat, fölösleges bántani.

ha túlmelegszik, akkor polírozd meg kicsit vizes csiszolópapírral.

800-1000-1500-2000-3000-res papírokkal menj végig és csillogni fog. Ezzel nyersz pár fok javulást.

2020. febr. 8. 01:35
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A cpunak semmi baja se lesz sose. Ez az egyetlen olyan hardware ami időt álló. Ha nem megfelelő a hűtés még akkor se tudod kinyirni..hamarabb kapcsol ki a gép mint h bármi baj legyen..amugy dupla akkora hőfokot is elvisel, mint amennyinél kikapcsol ;)
2020. febr. 8. 01:49
 3/12 anonim ***** válasza:

Röviden: csiszold le mert egyszerűbb.

Ott ahol foglalkoznak delideléssel ki is tudják cserélni. Viszont érdeklőd meg hogy vállalják-e a te konkrét modelledet, illetve kell-e küldened hozzá donort.

A delid lényege alapból az, hogy a fogkrém pasztát(nem forrasztott) a kupak alól kicserélik folyékon fémre. Kínából olcsón lehet rendelni egyes modelekhez eszközt, meg videó tutoriálok is vannak, akár barkács megoldásokról is. A cikkben van egy táblázat, hogy forrasztott vagy pasztás az adott széria: [link]

Van német termék is erre, a drágábbikat már láttam itthoni webshopokban is: [link]

2020. febr. 8. 06:17
 4/12 anonim ***** válasza:
Én anno a 4790k procim kupakját pengével operáltam le. Sokáig tartott, mert extra óvatos voltam vele. Így utólag, ha újra kellene csinálni, már hamarabb végeznék vele. Persze ha valaki nem biztos magában, érdemes cél eszközt használni, vagy egy gyakorlott emberrel megcsináltatni.
2020. febr. 8. 06:44
 5/12 anonim ***** válasza:
Hidd el hamarabb fog amortizálódni az a processzor, mint tönkre menni, felesleges pénz költeni javításokra.
2020. febr. 8. 10:45
 6/12 Alex Fly ***** válasza:
Normális esetben semmi problémát nem okozhat: erre találták ki a pasztát...
2020. febr. 8. 12:58
 7/12 A kérdező kommentje:
Lehet venni másik kupakot, mert engem nagyon irritál a tetején az a sok sérülés, már-már mélyedés és ha igen akkor hol, kitől?
2020. febr. 8. 17:55
 8/12 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy AMD Ryzen procim van. Annak ugyan úgy lelehet szedni?
2020. febr. 8. 21:43
 9/12 anonim ***** válasza:

le lehet, mert ragasztva van.

kupakot külön nem lehet venni.

ha mégis leveszed, akkor tapétavágó kell hozzá, meg egy vágásbiztos kesztyű...mert ha megszalad a kés véletlenül könnyen megvágod magad. meg a cpu magokat is, és akkor annak is annyi

2020. febr. 8. 23:59
 10/12 anonim ***** válasza:
8# Ahogy a már linkelt táblázat is mutatja, maga a Ryzen név nem elég. Ha soldered akkor ne próbálkozz vele otthon.
2020. febr. 9. 07:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!