Core 2 duo vagy Dual core proci a jobb?
"minden 2 magos intel jobb"
775-ös procikba rengeteg a 2 magos intel,nem tudom miröl beszélsz..
Nincs egyértelmű válasz, konkrét modelleket lehet összevetni.
Például a korai Core2 Duo-knál (C2D E4000 és E6000 sorozat) jobbak a késői gyártású Pentium Dual Core-ok (DC E5000 és E6000 sorozat). A csúcs kétmagosok viszont a Core2 Duo E8000-esek. Azoknál egyik s775-ös Pentium Dual Core nem jobb.
Ami marad, az a C2D E7000 sorozat. Ez abban a helyzetben van, hogy az órajelei alacsonyabbak, mint a csúcs Pentium Dual Core-oknak (a C2D 3.07GHz-nél tetőzik, a Pentiumok az 5000-es szériában 3,2GHz-nél, a 6000-es szériában 3,33GHz-nél), cserébe viszont 3MB L2 cache van bennük a Pentiumok 2MB-jával szemben. Vagyis a csúcsmodellek esetében erősen felhasználásfüggővé válik, hogy az órajel vagy a cache hoz-e többet.
ma 09:42
Még csak annyi kérdés hogy,mostani gépembe E6320 van,ami szinte alig melegszik ha csak igy böngészgetek 24 fok fölé sosem megy,ami szerintem elég jó.Kiszeretném cserélni E8500-ra de félek hogy az jobban melegedne sokkal..
ma 09:46
Csak netezésre akarom használni,nem játékra..
A melegedés illetően nézd meg a TDP értéket. Mindkettő 65wattos.
Teljesítményben mind egy mind több magos perspektívában kB kétszeres a különbség.
Ugyanakkor 12 éves technológia! Költeni remélem nem költesz már rá...
ma 10:18
Nem költök rá,ezeket a procikat szemétbe dobálják ki,tehát kukáztam pár ilyet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!