Milyen árban érdemes játékos pc-t venni többi lent?

Ezt inkább itt kellett volna feltenni:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek
Én 2+ éve építettem gépet, nagyon sok mindent olvastam akkor, mert én sem voltam képben, akkor egy középkategóriás gép, ami az enyém volt akkor, az 300.000 Ft volt, de akkor elég magasan voltak a RAM árak, meg a videókártya árak is az aranybányászkodás (bitcoin) miatt.
Ha most összeraknám ma a gépem, 200 valahány ezer lenne. Az igények döntik csak el a dolgot, hogy 3 év múlva is minden Ultra beállítások mellett menjen, vagy elég, ha a mai játékok elfutnak egy közepes-magas beállítás mellett.

Kérdés először is, milyen felbontású monitoron vagy TV-n akarsz játszani.
Összerakok egy költséghatékony gépet Full HD-ra, magasabb felbontásokhoz csak a videokártyát kell erősebbre cserélni.
Alza.hu:
AMD RYZEN 5 2600 (41k)
ARCTIC Freezer 34 (7k) (Külön hűtőt nem kötelező venni, de a gyárinál jóval hűvösebben tartja a processzort, és csendesebb is lesz a gép.)
ASROCK AB450M Pro4 (25k)
SAPPHIRE PULSE Radeon RX 570 MINI ITX (43k)
G.SKILL 16 GB DDR4 3200MHz CL16 Gaming sorozat Aegis (26k)
ADATA XPG SX6000 Lite SSD 512GB (25k)
WD Blue 1TB (14k) (Ez akár el is hagyható.)
SilentiumPC Regnum RG4F fehér (15k)
FSP Fortron Hexa 85+ 450 (16k)

PL:
A mostani videokártyák már mind elavultak lesznek 2020 végére(ez az állítás a procikra is érvényes). Júniusba jönnek az új RTX 3000 szériák. 5 év múlva már ezek is elavultak lesznek.
NVIDIA GeForce RTX 3070 - 12GB
NVIDIA GeForce RTX 3080 - 12GB
NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti - 16GB

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!