Mi baja lehet az ASUS TUF laptopomnak (hangos ventillátor)?
Fél éves fx705 laptop, a probléma egyik pillanatról a másikra jelentkezett:
Ha töltőn van, kb percenként nem maxon de azért hangosan felpörög a ventillátor, akkor is ha csak böngészek, vagy asztalon vagyok. Nagyon idegesítő mert eddig egyáltalán nem csinált ilyet.
Szinte biztos vagyok benne hogy hardveres baja van mert USBs linuxon ugyanezt csinálja mint Windowsban.
Sőt, ugyanígy töltőn ha BIOSban hagyom futni negyedórát ott is fokozatosan a felmegy a proci hőmérséklete magától 62 Celsius-fokig és néha még maximumra is kapcsol a venti.
Nem használtam poros, piszkos környezetben ahol teleszívhatta volna magát, nem húztam a processzort, semmit nem csináltam ami ezt indokolhatná.
Pár napja leadtam szervizbe és most jött meg az email az ASUStól hogy nem találák a jelzett hibát...
Van valami tippje valakinek, mert full tehetetlennek érzem magam..
Most mondom, ASUS pofátlanul spórol a pasztákon jó eséllyel itt is lespórolták (a normál adag helyett odanyomtak egy pöttyöt), és ezt soha nem fogják bevallani főleg a saját szervizükben, érdemes lenne elvinni egy hazai kis szervizbe, ahol portalanítják a belsejét és újra is pasztázzák.
Ami a port illeti, egy átlagos szoba pora is elég neki, hogy fél év alatt lerakódjon. A porosodást tovább növeli a ventilátor, mivel az szó szerint behúzza a levegőt és ezzel a port is.
Nekem a GTX1080 strix kártyám GPU-ján volt kb egy lepkefing mennyiségű paszta, az volt az első hogy újrapasztáztam és láss csodát, azóta megy gond nélkül. Nem hiszem, hogy az akkor 200e-s kártyát nekem kellene pasztázgatni, de ilyen ez az ASUS cég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!