Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért akad a gépem rövid idő...

Miért akad a gépem rövid idő után?

Figyelt kérdés

Ha bekapcsolom a gépet, akkor kb fél óra után fura akadásokat tapasztalok. Írás közben beírom a szöveget, de mégse ír, csak 2 másodperc után jelenik meg hirtelen, görgetésnél is így csinál. Photopshop-ban ha dolgozok, ott is.

Ha megnyitok valami programot, akkor hallom hogy felpörög a processzor hűtő. 50 °C körüli amúgy, már újra is pasztáztam.

Azóta csinál így, amióta lecseréltem a 120 GB-os SSD-t 1 TB-osra. Ketté osztottam, 300 GB-t hagytam a Windows-nak, 700 GB-n adatok vannak, de nincs megtelve.

A processzor nem hibásodhat meg? Mi lehet a baj?

2020. jan. 28. 13:36
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Már a Windows-t is újra telepítettem.

Ha a szöveget kijelölöm, akkor is megakad, de nem mindig csinálja ezeket. Kb. 5 percenként 2-3-szor. Amúgy minden gyorsan betölt, weboldalak, játék, PS, csak felpörög a ventilátor.

2020. jan. 28. 13:42
 2/13 anonim ***** válasza:
Elsőre a SATA kábelt nézném meg.
2020. jan. 28. 13:53
 3/13 anonim ***** válasza:
"Azóta csinál így, amióta lecseréltem a 120 GB-os SSD-t 1 TB-osra." - én azért erre is gyanakodnék. A Windows 10-et bár lehet HDD-re telepíteni, de nem érdemes, mert könnyen agyérgörcsöt okozhat :D Mármint na, ahogy én eddig észrevettem, a Win10 (ha Win10-ed van) egy kifejezetten SSD-re tervezett rendszer, ami fut HDD-n is, de jóval lassabban és döcögősebben. Megoldást jelenthetne az, ha visszaköltöztetnéd a rendszert SSD-re, hisz eleve úgy lenne logikus, hogy az SSD a rendszernek van fenntartva, a HDD (ha már egyszer csak egy darab 1TB-os HDD-d van, semmi más) pedig minden másnak. Így a rendszerindulás és az üzemelés mindig gyors lenne, illetve tárhelyből és akadna bőven a gépen.
2020. jan. 28. 15:37
 4/13 A kérdező kommentje:
Az 1 TB is SSD és ketté osztottam.
2020. jan. 28. 15:54
 5/13 A kérdező kommentje:
Kicseréltem a SATA kábelt, meglátom lesz-e változás.
2020. jan. 28. 15:55
 6/13 A kérdező kommentje:

Cseréltem a SATA kábelt, azt hittem jó lett, de egy óra után már megint nem jó.

Most hogy ezt írom. Közbe is megállt az írás, a ventilátor hangosabban pörgött és amikor vissza állt, akkor jelentek meg a betűk. :(

2020. jan. 28. 19:15
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem azért mondom, de ha feltételezzük, hogy a proci és a videókártya elég erős, van elég RAM-od és az egyetlen változtatás csak az volt, hogy SSD-ről HDD-re költöztél, akkor számomra márpedig egyértelműen a HDD lesz a ludas. Költözz vissza SSD-re és nézd meg akkor mi lesz, akár virtuális rendszerrel is próbálkozhatsz SSD-n, ha nem akarsz bajlódni annyit.
2020. jan. 28. 20:52
 8/13 anonim ***** válasza:

De ha nem akarsz mindent újrarakni, akkor lehúzdod a hdd-t, majd pendrive-ról linuxot indítva járatod a géped és kiderül.

Illetve a HDD gyártó oldalán lehet még bootolhatós hdd ellenőrző eszköz és akkor az kimutat pár hibát, igaz ez se 100%-os.

2020. jan. 29. 08:07
 9/13 A kérdező kommentje:
De mondom, hogy az új is SSD. :D 120 GB SSD-t cseréltem 1000 GB SSD-re.
2020. jan. 29. 12:29
 10/13 anonim ***** válasza:

Jaa.... zavar van az erőben, sry :D Félreolvastam, megesik.

Akkor per pillanat nincs ötletem.

2020. jan. 29. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!