Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ti hogyan szoktatok gépet...

Ti hogyan szoktatok gépet cserélni/fejleszteni?

Figyelt kérdés

Kicsit furcsa kérdés, de kíváncsi vagyok:

Pl: egyszerre cseréled az egészet gépet, vagy részletekben, előbb eladod a régi gépet/alkatrészeket és vagy váltás után?

(persze ahány ház annyi szokás, de érdekel)

2020. jan. 27. 17:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Darabokban cserélek mindig. Először mindig a leginkább elavult komponenst amihez még nem kell platformcsere. Miután megvan az új azután adom el, videókártyából mindig van egy tartalék.
2020. jan. 27. 17:38
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ hogy milyen régi a konfig.

Eladni ritkán szoktam, igyekszem bővíteni addig ameddig látok benne potenciát.

Persze ha már túl régi akkor félrerakom általában, de később még tartaléknak jó lehet, főleg ha teljesen működőképes.

Fejleszteni részletekben, általában először RAM vagy nagyobb kapacitású tároló, aztán GPU.

Ha már a többit is cserélni kell építek egy újat inkább.

2020. jan. 27. 17:55
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyben csereltem.

A regit meg egyben adtam el utanna, joval a valodi erteke alatt.

2020. jan. 27. 18:02
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Általában veszek egy jó alapot rendes fejlesztésibpotenciállal, amit aztán 2 évente vagy szükség szerint fejlesztek. Ha már nem gazdaságos a fejlesztés, egyben cserélem. A régit néha átalakítom egy korrekt retró géppé és megtartom. Mivel ilyen módon 4-6 évente veszek teljesen újat, nem halmozódik fel sok.
2020. jan. 27. 18:36
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Első 2 gépünket a családban egy az egyben újra cseréltük mivel egyik sem volt túl erős így nem érte volna meg fejleszteni.

2012 ben viszont már egy elég jó kis gépet vettünk én ezt azóta fejlesztgetem. Vettem bele 2 extra ház venilátort és másfél éve egy gtx 1080 at mert az eredeti gtx 660 meghótt és már amúgy is kezdett elég gyenge lenni. Következő lépésnek azt tervezem majd hogy veszek bele egy 1TB os SSD-t majd egy jobb tápot.

Mikor végre lesz DDR5 ram és AM5 AMD proci foglalat akkor lesz valszeg egy fél konfig váltás tehát alaplap proci procihűtő és ram csere. Esetleg a 2tb os HDD-t cserélem majd még le valamikor egy 4TB osra. Eladni nem nagyon tervezek semmit mivel nem lesz már túl nagy értékük.

Ja meg ha ez mind megvan akkor lesz majd egy gépház csere is bár a mostanival sincs semmi gond de már idén is 10 éves mivel egy Cooler Master HAF 912 PLUS.

2020. jan. 28. 00:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!