Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért hangos a ventilátor?

Miért hangos a ventilátor?

Figyelt kérdés

Most vettem új Swif2-1201 ventilátorokat, direkt a vélemények, és a leírása miatt, utánanéztem, 18dB a max. hangereje max fordulaton, hidros nem csapágyas, mondom ez az ultimate venti akkor ennyiért.

Beleteszem a gépbe, kavar rendesen, de 12v-on egyáltalán nem halk, olyan szélzaja van hogy igencsak, még egynek is nem hogy háromnak...

És hány ilyen venti van, hogy ultrahalknak mondják, 16-18 decibel max. hangerő stb.

Akkor nincs is értelmes, halk venti?

Vagy csak az én fülemmel van baj, és teljesen elfogadott egy, a szobából alapjáraton is (még a videokártya venti fel se pörgött...) szinte kihallatszó gép, vagy valami nem stimmel?

2020. jan. 27. 07:55
 1/6 anonim ***** válasza:
Mérés nélkül kuruzslás bármit is kimondani. A légáramlás pedig zajjal jár, hiába halk mondjuk egy csapágy, főleg ha rács vagy valami hasonló van az útjában, a fizikát nehéz megváltoztatni. Nagyobb légmennyiség időegység alatt = Nagyobb zaj. Légüres térben biztos léteznek egész halkak is. (Nem a csapágyazás csinálja a zaj nagy részét)
2020. jan. 27. 08:12
 2/6 P.O.C. ***** válasza:
Az se mindegy hogy áramlik ki a levegő. Egyszer egy gépházból kiszedtem két házhűtő ventit, beraktam egy másikba ahol sokkal halkabbak voltak. Az egyetlen különég, hogy a régi házba sima kerek furatokon áramolt ki a levegő, míg abba amibe beleszereltem méhkaptár formájúak voltak a furatok. Nem gondoltam, hogy ennek ekkora jelentősége van.
2020. jan. 27. 08:41
 3/6 A kérdező kommentje:

ebben a gépházban vannak benne: [link]

És úgy látom ez méhsejt formájú. De szerintem így is bőven van hangja... Elöl pedig semmi sincs útjában hátrafelé, tök üres légtérbe fújja. Elölről lehet akkor a szívóhatás miatt a zaj?

2020. jan. 27. 09:06
 4/6 P.O.C. ***** válasza:
100%

Hát akkor a venti hibája. Noctua -t kell venni. :)

Vagy szabályozd le, a komolyabb alaplapok tudják. Csak be kell állítani silent módra.

Én ilyen rendeltem a múltkor ismerősnek:

[link]

Olcsó és teszi a dolgát.

2020. jan. 27. 09:19
 5/6 anonim ***** válasza:
18 dB az nem halk. Vedd lentebb a fordulatszámot, nem maxon kell pörgetni a ventilátorokat.
2020. jan. 28. 02:41
 6/6 A kérdező kommentje:
Már megvettem hozzá a jó drága molex elosztót, ami 12v-os, mind a három ága...
2020. jan. 28. 05:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!