Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az Amd-nél van olyan, mint az...

Az Amd-nél van olyan, mint az nvidiánál a shadowplay, hogy a felvétel ellenére nem csökken az fps?

Figyelt kérdés

2020. jan. 25. 15:01
1 2
 1/11 meszike91 ***** válasza:
Van felvétel opció a driverben, de valamennyit csökken az fps.
2020. jan. 25. 15:03
 2/11 A kérdező kommentje:
1 Akkor ebben is jobb az Nv?!
2020. jan. 25. 15:22
 3/11 anonim ***** válasza:
Véltelenül sem jobb semmiben az nvidia, amd oldalon a relive tud rögziteni fps csökkenés nélkül.
2020. jan. 25. 15:55
 4/11 anonim ***** válasza:

"Teljesítmény tekintetében nincs igazán hátránya az AMD ReLive és az NVIDIA ShadowPlay használatának, aminek az az oka, hogy fixfunkciós blokkokon futnak. Persze egy nagyon csekély lassulással számolni kell, mivel a videomemóriát mindkettő terheli, így igényelnek némi memória-sávszélességet.

A méréseink szerint az AMD ReLive 3-4, míg az NVIDIA ShadowPlay 6-7 százalékot lassít" tehát itt is az amd a jobb.

2020. jan. 25. 15:57
 5/11 A kérdező kommentje:
Ez a Relive a amd driverrel van vagy külön kell letölteni?
2020. jan. 25. 15:58
 6/11 anonim ***** válasza:
2020. jan. 25. 16:03
 7/11 anonim ***** válasza:
alapból benne van
2020. jan. 25. 16:41
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen van benne alapból. Driver telepítés során, ha az AMD videókártyád megfelel a Relieve hardveres követelményének, akkor választhatsz, hogy feltelepíted vagy sem. Azért felraktam már egy párszor az illesztőprogramot ahhoz, hogy ennyit tudjak.
2020. jan. 25. 17:32
 9/11 meszike91 ***** válasza:

Kipróbáltam csak a kérdés kedvéért. (ryzen 2600, rx 580, 16 giga ram) Full hd 60 fps-sel rögzítettem 30 mb bitrate-tel.

Situation-t mentem r6s-ben, itt csak botok vannak. Megálltam egy fal előtt volt 198 fps-em. Benyomtam a rögzítést, akkor leesett cirka 190-re, de utána visszament 198-ra rögzítés mellett is. Aztán picit lövöldöztem is a botok ellen, nem tűnt fel hogy különösebben csökkent volna az fps vagy bármit is romlott volna a játékélmény. (Nyilván lövöldözve amúgy sincs annyi fps-em, mint a fal előtt állva) A képminőség is teljesen jó volt.

Viszont korábban amikor obs-ben próbáltam videokártyáról rögzíteni, akkor az nem ment élvezhető minőséggel. Vagy a képminőség volt brutálsz@r, vagy rengeteg képkockát kihagyott és az fps-t. Nem tudom mit csinál másképp az amd-s program, de csak azzal érdemes próbálkozni.

2020. jan. 25. 22:31
 10/11 meszike91 ***** válasza:
*és az fps-t is csökkentette
2020. jan. 25. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!