Ip telefonálni hogy lehet egy analóg telefonnal?
Van internet 50mb, két routerem van az elsőn jön a net a másik a sip képes (van rajt 2 telefon kivezetés).
Sikerült netet varázsolnom a másodig routerre is már, viszont a hívás nem jön össze...
Mi lehet a probléma?
A két router típusa?
Hogyan lettek összekötve? A második router WAN portja csatlakozik az első router LAN portjához?
Regisztrálva vagy VOIP-szolgáltatóhoz?
A tőlük kapott adatokat megadtad a második routerban?
Az egyik 300M Wireless N RouterModel No. TL-WR842N
A másik vigor 2910
A két router lan-lan nál fogva vannak összekötve.
képek a beállításról: [link]
A routerbe épített VOIP-kliens az Internetre csatlakozna, de gyanítom nem tud, mivel feltételezem a WAN porton keresztül tenné ezt.
Én azt javasolnám, hogy cseréld fel a két routert: a Vigort tedd meg fő routernek (a LAN-oldali IP-címét állítsd 192.168.1.1-re, kapcsold be benne a DHCP-t és állítsd be az Internetre való csatlakozás), a TP-linket másodlagosnak (a LAN-oldali IP-címét állítsd 192.168.1.2-re, kapcsold ki benne a DHCP-t) - így a LAN-portokon való összekötés is megmaradhat.
Az rosszabb helyzet.
Ez esetben:
* a Vigor routerben be kell kapcsolni a DHCP-szervert
* a Vigor router LAN-portjába - a TP-Link router LAN portjából jövő - menő kábelt ki kell húzni
* a Vigor router LAN-oldali IP-címét át kell állítani 192.168.0.1-re (értelem szerűen a DHCP-tartományt is annak megfelelően)
* a TP-Link routerből jövő kábelt át kell dugni a Vigor router LAN-portjából a WAN portjába
Azt olvastam feljebb, hogy csak lan lan esetén működik a dolog...tp-link lan vigor wan esetén nincs netem a vigoron :(
Először úgy próbáltam de nem működött így összekapcsolva...én nem értem hogy miért nem, de tapasztaltam és ezt olvastam is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!