Socket Am3+ foglalatba milyen processzor a legjobb?
Arra gondolok, hogy mi lenne az ,ami belemegy és nem is gagyi...
Jelenleg egy Amd Fx 4300 van benne,de ahogy neztem egy erősebb i3-as is jobb nála ,kb 30.000Ft-ig gondolkodtam
Talán az FX-9590:
8 mag, magonként 4,7 GHz.
De kérdéses, hogy milyen alaplapod, illetve - a magas TDP (220 W!) miatt - milyen tápegységed, processzor-hűtőd és videokártyád van?
asus m5a78l m lx3 - alaplap
Deep cool (pontos tipust nemtudok) - processzorhuto
Chieftec CFT-500-A12S 500W - táp
Fokent jatszani akarok vele,de nem akarok atom gamergepet ezert abbol akarom kihozni a legtobbet ami van
Lemaradt,Gtx960 2Gb videokartya van bent
Az alaplap processzortámogatási listája:
szerint a legerősebb processzor ami belemegy, az az AMD FX-8370E:
ami 95 W-os TDP-jű (az FX-4300-hoz hasonlóan, így hűtést nem kellene cserélni, ha ilyen procira váltasz), egy teszt szerint:
a maximum tápfelvétel 103 W.
A GTX960 tápfelvétele 120 W:
de ha abból indulunk ki, hogy 6 tűs tápcsatlakozója van, akkor maximum 75 W (PCIe aljzat) + 75 W (6 tűs PCIe tápcsatlakozó) = 150 W W az elvi maximális tápfelvétel
Ezek összesen 253 W-tot tesznek ki. Mindennel együtt 300-350 W maximális tápfelvétellel számolhatunk.
Egy minőségi 400-450 W-os tápnak már elegendőnek kellene lennie egy ilyen konfigurációhoz - egy 500 W-os terhelhetőségűnek meg pláne - még ha nem is a legminőségibb tápról van szó:
https://bit(pont)ly/2NQNFOk
A leggyengébb ryzen is jobb a legerősebb fx processzornál, úgyhogy nem tudom, hogy ezt komolyan gondolod-e.
Megnéztem a hardveraprót, 12 ezerért vehetsz 6300-at, annál többet én nem adnék fx-ért.
Esetleg 15 rugó körül tudnál venni Ryzen 3 1200-at, mellé valami egyszerű A320 alaplap szintén ennyi, 8 GB 3000 MHz memória 10-12. Ugyan így több mint 30, de ha eladod a mostani cuccokat, azért is kapsz valamit.
Alapvetően tényleg kár ebbe pénz ölnöd, bánni fogod. Az alaplapod egy erősen alap AM3+ deszka, a foglalatban való komolyabb procikhoz nagyon kevés. Tényleg úgy van ahogy az utolsó írta:
1 számú lehetőség: A kombótól szabadulj meg 15-25k környékén, nézz helyette akár használtan ryzent, így van 50-60k összeged, abból már egész használható kijön, combos nem, de mindenképp erősebb mint a mostani. Mondjuk magas felbontáson már a vga-d is erősen belépő szintre kezd szorulni, később annak a cseréjén is gondolkodnék a helyedben.
2-es számú: gen 3-4 intel. Egy i7-2600 20k, vagy 3770 25k, hozzá lap 10k. Ramokat megtarthatod, az eredmény így is sokkal erősebb gép.
Felejts el az AM3+ fejlesztgetését, érdemben nincs hová.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!