Amd Processzort hogy kell húzni?
FX 4300-as prociról van szó,Asus alaplap.
Igazából egy részletes kép/leírás kellene ,hogy mit mennyire/hogyan kell állítani.
Addig eljutok,hogy BIOS,ott a proci is megvan,de vannak ilyenek:
CPU Frenquency / FSB
CPU Multiplier
CPU Voltage
stb...
Ezekkel nem igazán vagyok képben...Valahol olvastam,hogy az FSB-nél figyelni kell az MHZ-ra meg ilyenek,de nekem ott "200" van alapból,de a proci alapjáraton is 3,8GHZ,szóval nemtudom hogy jön össze :D
Ha valaki mindent részletesen "Idiótákhoz szólóan" leírna azt megköszönném. Örülnék,ha nem videókat/oldalakat linkelnétek.
Először is itt az a gond, hogy az FX 4300 nem húzhatós processzor az AMD-nél a szám után ha van +ba egy k azaz FX 4300K akkor az azt jelenti, hogy ezeket a K-val megjelölt procikat lehet húzni , tuningolni! Az, hogy az alaplap ASUS az mind szép és jó de ebből még sajnos nem tudunk meg semmit, hogy engedi-e, hogy tuningold a procit!
És a lényeg ha már azt sem tudod, hogy miért 200 az FSB és hogy jön ki ebből 3800GHz akkor ne is állj neki inkább tuningolni, mert elfüstölöd a procit, amúgy 200 x 19 az nem 3800? Ez csak egy jó tanács! :)
Amúgy ha jól tudom van erre az AMD procikhoz egy program ami arra van, hogy lehessen tuningolni a procikat könnyen és egyszerűen ha jól tudom AMD Overlocking vagy ilyesmi! Máskor pontosabb leírást adhattál volna az alaplapról többet tudtam volna segíteni!
Netes videók és leírások szerint húzható.
Továbbra sem értem ,hogy mi az a 200. Oké ,hogy 19x 3800 jön ki,de mi az a 19?
Lehet, hogy Netes videókon lehet de biztos nem az az alaplap van alatta mind neked, mert lehet, hogy a te alaplapod nem engedi meg azokat a funkciókat mind ami a Netes videókon van, érted?
Itt vannak képek próbáld ezek által:
Az a 200 a szorzótárja a processzornak azon emelj egy kicsit, gondolok itt 200-ról 202 vagy 204-re ahogy képeken szerepel de lehet, hogy ezzel kell emelned a proci feszültség értékét is de itt tényleg csak a minimumot pl.:1,43-ról 1,44 vagy 1,45-re nehogy elfüstöljön a proci!! Kezd a szorzóval tedd 202-re azt várj, hogy nem-e melegszik azt ha nem akkor futtass le rajta próbateszteket sokkoló procira ha stabil akkor még próbáld meg 204-re és megint körbe-körbe de nehogy azt hidd, hogy 3,8-ból lesz 4,8! max amit kétlek 4,2-re ha sikerül de mondom apró lépésekben és figyeld a teszt programokkal, hogy reagál a húzásra és ne 5 percig teszteld hanem 5-6 órákon át és a legkegyetlenebb teszteket futtasd rajta!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!