Egy külső vagy egy belső winchestert jobb megvenni és miért?
Az sem igaz feltétlenül, hogy lassabb, sok külső vinyón láttam már sata csatlakozót, az más kérdés hogy nem olyan sok gép tudja ezt produkálni kifelé :)
Attól függ, mit akarsz vele kezdeni, de ahol nem feltétlenül muszáj külsőt, oda belsőt javaslok.
hat nekem a laptop miatt kulso van, sajnos progikat nem tudok futtatni, csak arhivalni rá, szoval fugg attol, hogy mire szeretned hasznalni.
amugy a kulsos nagy elonye, hogy pl letoltom ra a filmeket, es hipp hopp rádugom a dvd lejatszora, lusta vagyok, na :D
de ha nem csinalnek ilyeneket, es asztali gepem lenne, valoszinuleg a belsot valasztanam. szoval tenyleg, csak attol fugg, neked mire kell
Szia
Írod, hogy 40 GB helyed van, meg hogy régi IDE csatl-os HDD-d van a vasban.
Figyu. - bár nem ismerem a géped korát - azok a gépek, amikbe még divat volt 40 GB-os HDD tenni, lassan kezdenek kikopni. Ebben a gépben még nincs SATA, SATA2 csat, tehát újabb belső HDD-t nem tudsz bele tenni.
Ha most megveszel egy elavultnak mondható technológiájú belső, IDE-s HDD-t, s teszem azt holnap kifexik a géped, akkor mit csinálsz? Ha nincs értelme javíttani, akkor máris feldughatod magadnak a garis winyót. (bocsi, ha nyers vagyok)
Pl.: ha ez után laptopot használnál, jobb egy mozdulattal rácsatolni az USB-s külsőt.
Én is használok ilyent, lehet róla programokat futtatni. Legalábbis nekem sosem volt még gond emiatt.
Ezek alapján külső, USB-s HDD-t javaslok.
Ha csak adatmenteni kell, s nem filmekhez, sztem elég a 250 GB, de ha filmeket, ill nagyobb mennyiségű adatot tennél rá, ne sajnál venni egy 1 TB-osat. Az egy darabig elég lehet bármire. Neten 1000 helyen lehet venni ilyent, elég széles az ár-skála, érdemes alaposan körülnézni.
Ciao
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!