Hogyan lehet a processzor teljesítményét húzni?
Sziasztok ez a gépem lényegretörőbb leirása :
Alaplap: Asus z97pro-gamer
Proci : intel i5 4690k 3,5ghz
Hűtő : toronyhűtő
Ram : 2x8gb 2600 mhz hyperx
Táp : hyper M 500w
Ha lehet legalább 4,2 ghz-ig húznám . De nem tudom hogyan kezdjek bele!
Kb semmit nem nyernél azzal ha 4.2-ig felhúznád.
Az a proci 4 magos és 4 szálon megy ez az ami manapság kevés. Mert lehet neked 5.0ghz is ha a 4 mag eléri a plafont és 100%-on van terhelve ott már visszafogja a teljesítményt. Manapság nem a ghz számít!!!
Vegyél egy z97-es lapba van i7-ez azzal mész a legtöbbre mivel az 4 magos viszont 8 szálon megy ergó a proci fele annyira lesz terhelve.
Ha még is inkább ezt akarod tuningolni akarod hívj oda valakit aki tudja is mit csinál mert a feszültség állogatásba sok ember úgy belenyúlt hogy mehetett a kukába az alaplap meg a proci is.
Szorzó jelet biosban elkezded szépen lassan felhúzni,+0.1ghz 15 perces stresz test (közben vegig nézed programmal a cpu hofokot). Ha minden oké akkor megint huzol +0.1ghz-t,újból teszt. Addig húzod amíg nem lesz instabil(összeomlik a rendszer) vagy a hőfok el nem éri a kritikus szintet. Én a helyedben egyszer csak eddig mennék el,utolsó ponton ahol stabil abból vissza vennék kicsit és egy több órás stresz test.
De alapvetően ha összeomlik a rendszer akkor feszültséget kell,lehet emelni. El lehet kezdeni úgyszintén szépen fokozatosan adni plusz feszültséget,utána megint ráhúzni +0.1ghz -t ha instabil +feszültséget... Ha megvan a maximális pont amin + feszültséggel stabil akkor úgyszintén picit visszavenni és több órás stresz test. Nézz utána a procid tulajdonsagainak,mennyi hőfokot bir,mennyi feszültséget.
Ha a hűtőd jó akkor jelentős többletet ki lehet azért szedni belőle szerintem.
Át kell rakni manuálisra és akkor tudod állítani CPU voltage-t (is). Itt fix értékek vannak (ha minden igaz Asus lapon még nem csináltam). Pelda: 1.315 V az alapfeszultseg és a következő állítási lehetőség 1.330 V vagy +0.015V. ezeket egyesével leptesd felfelé. De fontos hogy neten nézz utána meddig bírja a feszt, mert ha tultolod kuka is lehet nem csak a proci de az alaplap is akar. Bár azért elég nehéz szerintem annyira tultolni... Előfordulhat. 4.0-4.2 közé szerintem menne alapfeszen is. Turbó boostot kapcsold ki.
Számolj be az eredményről 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!