Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD Ryzen 3 1200 processzorhoz...

AMD Ryzen 3 1200 processzorhoz milyen memóriát?

Figyelt kérdés

Komolyan el vagyok már bizonytalanodva, normális ramot akarok venni, de azért nem minden áron...

Az alaplap támogatási listáján már kifutott ramok szerepelnek, illetve drágák... miért is ne.

Amit néztem [link]

Esetleg 3200 mhz-es FuryX 2x4 gb, de találtam FlareX 3200mhz AMD-hez való ramot is, értelemszerűen utóbbi lenne a megfelelő.

De a kérdésem, miért nem mindegy hogy egy adott ramot milyen lapba és processzorhoz teszek? Miért "nem támogatott" illetve bukik el egy-egy stabilitástesztet?

A legtöbb ramnál Intel XMP 2.0 van feltüntetve, semmi AMD támogatás... direkt csinálják?

2020. jan. 5. 14:59
 1/3 anonim ***** válasza:
2020. jan. 5. 15:13
 2/3 anonim ***** válasza:
2020. jan. 5. 15:16
 3/3 anonim ***** válasza:

Vegeance-t én nem vennék, azokkal nincs jó tapasztalat AM4 fronton.

Akkor inkább már ez:

[link]

"De a kérdésem, miért nem mindegy hogy egy adott ramot milyen lapba és processzorhoz teszek? Miért "nem támogatott" illetve bukik el egy-egy stabilitástesztet?"

Mert különböző memóriachippekkel rendelkeznek és nem tud mindegyik együttműködni a CPU-val OC módban, sok esetben csak a CPU által maximális frekvencián képesek üzemelni(jelen állás szerint az 2666MHZ).

"direkt csinálják?"

Nem frissítik a leírást általában, kevés a frissen piacra dobott RAM ami naprakész leírással rendelkezik.

Amivel nehéz mellényúlni az a feljebbi Aegis, HyperX Predator.

2020. jan. 5. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!