Hogyan működik processzornál az overclocking?
Főként az érdekelne, hogy minden esetben OC-n marad a cpu? vagy pl érdemes játék után vissza rakni alap órajelre a procit?
Meg a húzás mértéke mitől függ? pl láttam neten, hogy valaki i7 9700k procit is fel tudta húzni 5ghz-re.
Illetve ha esetleg sok lenne (én kb olyan 4.0-4.5ghzt terveznék) tegyük fel nem bírná a hűtő (bq dark pro 4) magától vissza vesz vagy megfőzi magát?
Estleg van valami jó magyar leírás/tutorial?
Ha túl magasra szökik a hőfok akkor elkezdi visszavenni ez a throttling. Az ilyen 5.0 ghz és húzásokhoz nem árt egy jó VRM el rendelkező alaplap és egy normálisabb táp is mert ezek a coffe lake procik aztán tudnak fogyasztani.
De milyen hardverrel játszol? Videokártya monitor proci? Lehet semmi szükség overclockra
Youtubeon vannak tutorialok bár nem tudom magyar is van e.
A feszültséget is állítani szokták az viszont már chip függő tehát szerencse kérdése hogy kinek mennyi plusz volt kell.
köszi! még arra vagyok kíváncsi, hogy van valami program ami megnézni nekem mennyit bír a gép/meddig húzható vagy ilyesmi? vagy ezt majd nekem kell húzni azt ha nem jó visszább venni?
Meg akkor húzás után érdemes vissza állítani a normál ghz-re vagy maradhat húzva?
Mivel még a lakás elektromos hálózatától is függ, hogy mennyire lehet kicentizni, ezért nincs ilyen program és nem is lehet.
Legfeljebb leírod, hogy milyen tápegységed van, milyen alaplapod, milyen processzorhűtőd és milyen processzorod van, mi meg megmondjuk, hogy melyik komponens a szűk keresztmetszet, ami fölé nem mehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!