Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen Excel függvényt lehetne...

Milyen Excel függvényt lehetne itt használni?

Figyelt kérdés

Adott ez az Excel tábla:

[link]

Itt az A2:D1943 tartományban van nagyon, de nagyon sok adat megadva. Az lenne a kérdésem, hogy milyen függvényt kéne itt megadnom, hogy H6-ban és a H7-ben megadott adatokkal kiírjam a hozzájuk tartozó D oszlopbeli értéket

Például:

az H6 cellában meg van adva az, hogy 59(A oszlopbeli érték)

A H7 cellában meg van adva, hogy 3(B oszlopbeli érték)

És én azt szeretném, hogy keresse ki az ezekhez tartozó D oszlopbeli értéket(jelen esetben: Széll Kálmán tér M)

Odáig eljutottam, hogy ez valszeg 3 egymásba ágyazott mátrix függvény lesz, de nem bírok előrejutni vele...

2019. dec. 31. 18:30
 1/5 coopper ***** válasza:
100%

Szia.

Szerintem :

FKERES

De egy kis trükkel mivel neked az "A" oszlop és a "B" oszlop összefűzése kell mint találat.

Akkor nézzük:

Beszúrsz egy üres oszlopot "B" és "C" oszlop közé.

A C2 cellába beirod a következőt (Vagy ÖSSZEFŰZ() függvénnyel megcsináltatod : =ÖSSZEFŰZ("L";A2;"_R";B2)), vagy simán és jellel "&" : ="L"&A2&"_R"&B2. Igy valami ilyesmit kapsz a C oszlopban : L1_R1 (A2 és B2 cella esetén)

Aztán a C2 cellát lehúzod az utolsó adatig (1943 sorig)

A képlet pedig a következő lenne :

=FKERES("L"&$I$7&"_R"&$I$8;C2:E1943;3;IGAZ)

Ahol $I$7-as cellában van az 59, a $I$8-as cellában van a 3, a táblázat az C2-től terjed E1943-ig, ennek a halmaznak a 3 oszlopának az eredménye kell (ha van találat az első oszlopban), és nem kell pontos egyezés.

Nekem erre megtalálta a "Széll Kálmán tér M"

Aztán ha zavar a "C" oszlop akkor azt elrejted. FONTOS, hogy ennek a segéd oszlopnak (mármint a C oszlopnak) a D és E oszlop előtt kell lennie, mivel máshogy az FKERES nem fogja megtalálni a keresett cellát.

Sok sikert. Üdv és BÚÉK !

2020. jan. 1. 08:30
 2/5 CspCsj ***** válasza:
100%

Meg lehet oldani külön oszlop nélkül:

=INDEX(D2:D2000;HOL.VAN(1;(H7=A2:A2000)*(H8=B2:B2000);0))

Mivel ez tömbképletként működik, így Ctrl+Shift+Enter kell a képlet beírása/bemásolása után.

Forrás: [link]

2020. jan. 1. 14:01
 3/5 A kérdező kommentje:

#2:

Sajnos a te megoldásod nem működött, mert #HIÁNYZIK hibát dobott. :(

#1:

Köszi szépen, a tiéd működött annyi módosítással, hogy nem igazt kellett beírni a függvény végére, hanem hamist és így működik. :)

2020. jan. 1. 17:18
 4/5 CspCsj ***** válasza:
100%

A képlet beírása után Enter-t nyomtál, vagy Ctrl+Shift+Enter kombinációt?

[link]

Sima Enter-nél nekem is HIÁNYZIK hibát ír.

2020. jan. 1. 18:48
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi neked is a segítséget, most már ezzel a módszerrel is működik. :)
2020. jan. 1. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!