Ha a laptopomban kicseréltetem az I3 procit I7-re, akkor gyorsabb lesz a laptopom?
Erősen kétlem, hogy kitudod cseréltetni...
Ha kitudod, akkor a számításigényes programok, feladatok lesznek gyorsabbak. De ahhoz, higy az egész rendszer gyorsabb, oattogósabb legyen a HDD->SSD upgrade az ami játszik.
Ami jó eséllyel sokkal olcsóbb is.
Milyen laptopról van szó, most milyen processzor van benne?
A legtöbb mai laptopban már nem cserélhető a processzor.
Találtam laptop procikat, de szerintem ezt csak szervizben tudják cserélni és jó eséllyel többe fog kerülni, mint egy új laptop. De kérdezz rá valamelyik szervizben, el fogják mondani. Bár ezen az oldalon ingyenes beépítést ígérnek, de mindenképpen szaki kell hozzá.
Az SSD a háttértároló hozzáférési idejét csökkenti le drasztikusan, ami a kisméretű fájlok kezelésében lesz jelentős növekedés. Például a windows 10-szer gyorsabb lesz, illetve a böngészők is. A játékoknál ez már kevésbé érzékelhető, bár állítólag azért számít.
A memória az adatfeldolgozáshoz kell. Számít a gyorsaság és a méret. A feldolgozott adatok kikerülnek a memóriából, tehát jó, ha gyorsabb. Viszont a feldolgozásra váró adatok a memóriában maradnak és halmozódnak. Ha elfogy a memória, akkor elkezdi használni a háttértárat, ami jelentős lassulást eredményez. Ilyenkor szokott akadni a rendszer. Ha több a memória, az számít, de sosem lesz elég, tehát érdemes kimaxolni.
A videokártya is rengeteget számít, abban is van processzor és memória. Bizonyos esetekben ezt prociba integrálják, így gyorsabb, kevesebbet fogyaszt stb. Laptopoknál általában ezt a megoldást választják.
Végül a proci mindent gyorsít, vagyis a háttértárat, memóriát, videót. Ez nem azt jelenti, hogy kiváltja a többit, vagyis olcsóbb egy jobb ssd-t venni, de az ssd is gyorsabb lesz a jobb procival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!