Normális ha lderoppol a CPU sebessége 1 ghz köré?
Sziasztok, van egy i7 4790-em, és egyszerűen nem tudom mi van vele, de jelenleg is, hogy csak böngészőt futtatok 1,7 ghz-n fut, de simán ledroppolgat 1ghz köré, néha meg vissza a normál 3,6 köré.
Egyszerűen nem tudom mi lehet a gond, a hőmérséklet játék közben sem megy 65-70 fölé. De most is le van droppolva pedig 34 fokos a processszor jelenleg.
Tápegységem FSP Raider 550w, VGA 1070ti.
Esetleg valami ötlet?
Tudod te mi az a droppolás ?😋😋
Teljesen normális. Saját magát szabályozza. Ha szükség van a kakaóra akkor rákapcsol, de egy böngészéshez minek menjen maxon?
Senki nem ugatott le.
De miért beszélsz a böngészőről, ha fps gondjaid vannak ?
Energiagazdálgodési technológiák miatt csinálja. Az Enhanced Intel Speedstep (EIST), C1E stb néven találod a BIOS -ban a processzorbeállításoknál. Letiltani nem érdemes, mert akkor mindíg maxon fog pörögni a CPU fogyaszta feleslegesen a sok áramot akkor is, ha csak böngészel a neten.
Ha az AIDA64 -en nyomsz egy CPU stress teszet, és a maximumon marad az órajel, akkor a tecnológia jól működik, és nem érdems piszkálni. Láttam már olyat, hogy ekkor is ugrált össze vissza, na az gáz, de ez ritka mint a fehér holló, és később annál az alaplapnál is BIOS frissítéssel orvosolták.
Szóval az FPS ingadozásod biztos nem ezzel van összefüggésbe.
windowsban kis módosításokkal megszűnhet az fps drop
de amit te írsz az az energiatakarékosság, ami ha zavar biosban ki lehet kapcsolni.
Nekem 800mhz-en megy az i5 a windowsban, és a hűtőventilátora sem forog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!