Tudnám szépen futtatni 4K-s tévén az 1080p-s játékokat?
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy jelenleg egy Horizon 720p-s HD Tv-t használok montinorként.
Régebben azért döntöttem így, mert a konzolt is tudtam használni, nem kellett külön monitort vennem.
A gép konfigom:
i5-9600K
RAM 32 GB
RX590-OC 8GB
1 T
Mivel a videókártyám 1080p-ben adja le szépen a képet, így a 720p-s tévé nem annyira kompatibilis. Így kevésbé szép a kép.
Arra gondoltam vennék egy 4K UHD 3840x2160 tévét.
Viszont az első gondolatom az volt, hogy vajon a videókártya mit szólna ehhez. 1080p-n is észrevehetően melegszik, játéknál veszem fel 1080p-re a felbontást ugye. Kicsit félek, hogy egy 4K-s tévén nem tudom majd 1080p-ben szépen futtatni a játékokat, mert azt sem érzi majd konpatibilisnek, mint most a 720p-s tévénél. Viszont a videókártyát már nem tudnám felbontásban feljebb állítani. Tartok tőle, hogy esetleg levág a képből vagy széthúzza, hiszen egy 4K-s tévénél nem az 1080p az alap felbontás.
Így nem szeretném hagyni az állapotokat, ez a tévé jól szolgált, de szeretnék egy újabbat vásárolni.
Mit gondoltok, tudná szépen futtatni a játékokat?
2-est azért cáfolnám, mert egyszerűen nincs már 4K-nál gyengébb tv 😃
Persze van, de az olyan is... akkor már monitor a jobb választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!