Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tudnám szépen futtatni 4K-s...

Tudnám szépen futtatni 4K-s tévén az 1080p-s játékokat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy jelenleg egy Horizon 720p-s HD Tv-t használok montinorként.

Régebben azért döntöttem így, mert a konzolt is tudtam használni, nem kellett külön monitort vennem.

A gép konfigom:

i5-9600K

RAM 32 GB

RX590-OC 8GB

1 T

Mivel a videókártyám 1080p-ben adja le szépen a képet, így a 720p-s tévé nem annyira kompatibilis. Így kevésbé szép a kép.

Arra gondoltam vennék egy 4K UHD 3840x2160 tévét.

Viszont az első gondolatom az volt, hogy vajon a videókártya mit szólna ehhez. 1080p-n is észrevehetően melegszik, játéknál veszem fel 1080p-re a felbontást ugye. Kicsit félek, hogy egy 4K-s tévén nem tudom majd 1080p-ben szépen futtatni a játékokat, mert azt sem érzi majd konpatibilisnek, mint most a 720p-s tévénél. Viszont a videókártyát már nem tudnám felbontásban feljebb állítani. Tartok tőle, hogy esetleg levág a képből vagy széthúzza, hiszen egy 4K-s tévénél nem az 1080p az alap felbontás.

Így nem szeretném hagyni az állapotokat, ez a tévé jól szolgált, de szeretnék egy újabbat vásárolni.

Mit gondoltok, tudná szépen futtatni a játékokat?

2019. dec. 27. 13:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha a játék felbontását 1080p-n hagyod, szebb lesz, mint a 720p monitoron. A 4k tévé felskálázza majd, így még jobb is lesz, mint egy Full HD monitoron vagy tévén. Ha a játék felbontását felteszed 4k-ra, akkor lesz a legszebb a kép, de az már megizzaszthatja a gépet, lehet, hogy nem lesz elegendő fps, ha a grafikai beállításokon nem veszel vissza.
2019. dec. 27. 13:47
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
4K-s tévén 1080p-be játszani nem ajánlom, gyenge képminőség. Feleslegesen kidobott pénz lenne a 4K-s tévé.
2019. dec. 27. 13:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Mivel a 4K pontosan négyszerese a fullhd felbontásnak, ezért teljesen jó lesz a kép. Csak annyi fog történni, hogy egy képpontot négy pixel fog megjeleníteni.
2019. dec. 27. 14:27
 4/5 anonim ***** válasza:

2-est azért cáfolnám, mert egyszerűen nincs már 4K-nál gyengébb tv 😃

Persze van, de az olyan is... akkor már monitor a jobb választás.

2019. dec. 27. 14:29
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Attól is függ mekkora TV lenne és milyen távolról nézed. Nekem egy 60 colos 4K tv-n kb 2.5 3 méterről még az 1080p is elég jól néz ki. Viszont ha közelről néznéd akkor csak ilyen 40 colos TV jöhetne szóba és lehet azon sem lenne már túl szép na meg az ilyen belépőszintű kisebb 4K tvk sokszor nem a legjobbak játékra amúgy sem mert nagy az input lag és a válaszidő
2019. dec. 27. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!