Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mekkora különbség van laptopba...

Mekkora különbség van laptopban az i3 7020u és az i5 7200u között?

Figyelt kérdés

Tudomásom szerint ez az i3-as proci 2017-es kiadás, és ez az i5 régebbi, bár tudom az órajel ami lényeges inkább.

Laptopba szeretném, SSD-vel, és 8-16Gb RAM-al.

Elsősorban autodiagnszotikára kellene, meg egyéb otthoni használatra, gyors netezés, akadásmentes full hd-s film nézés, esetleg ha úgy van egyetemi tanulmáynra, de az nagyon utólagos szempont.

Köszi.

2019. dec. 24. 11:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

[link]

[link]

Ez már lényeges különbség. I5 javasolta gyors nethez is, úgy hallottam.

2019. dec. 24. 12:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Árukeresőn ahogy állítgatom a i3-at meg i5-öt, azért a minimum 2GHZ-nél, a 2 proci között van egy 65 ezer Ft-os különbség ami nem kevés. i3 130ezertől van, míg az i5 meg 194ezer. Mondjuk erre a 480Gb-os ssd is rá tesz, de csak a procit állítva a keresőt nem kis különbség.
2019. dec. 24. 12:32
 3/7 szántóvető ***** válasza:
100%
2500u,3500u procikra keress rá inkább.ezek a laptopok jóval erősebbek.
2019. dec. 24. 13:26
 4/7 A kérdező kommentje:

Valamiért az AMD eszembe sem jutott, pedig most ahogy elnézem, árban azért jóval kedvezőbb az ára mint az intelnek. Bár azt nem értem h tud fenn maradni az intellel szemben h olcsóbb is, és nagyobb is a teljesítménye. Biztos neki is megvan a vásárolói rétege.

Köszi a tippet :)

2019. dec. 24. 14:10
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
AMD Ryzen, nem sima AMD. Amúgy tényleg..., ha most vennék gépet azzal venném. :)
2019. dec. 24. 14:29
 6/7 A kérdező kommentje:

Igen, elírtam. Én is a ryzenre gondoltam. Sima AMD meg sima Intel az mai szemmel már nagyon gyengusz.

Én asztali gépet tuti intellel vennék most is.

Laptopba azért nem számít annyira most nekem, mert inkább csak a gyorsaságra van szükségem. (ISTA P, ISTA D program) A laptop meg baromi keveset lenne használva, mert PC-t használok, csak mikor a kocsi megkotlik vagy vennék, akkor kéne diagra aminél a program 153 giga.... így ezért kellene bele nagy SSD ami megint nem olcsó, bár már közel nem anyiba került mint régen :) na meg mikor elutazok valahova, és kifújt a dolog. Ezért szeretném lehetőleg minél olcsóbban, jó teljesítményt kihozni a vásárlásból.

2019. dec. 24. 14:55
 7/7 szántóvető ***** válasza:

az asztali gépek esetében is jó az amd.

[link]

2019. dec. 24. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!