Mennyit èrhet ez a fèlkonfig?
Asus Maximus VII Hero
I5 4690k
16Gb Ram
Venni szeretnèm 50.000ftèrt.
Megèr ennyit vagy van jobb is hasonló tudású?
Ez nem fél konfig, hanem néhány hardver.
50 ezer? :"D
Amúgy minek akarsz visszafelé fejlődni? 6 éves holmik ezek.
DDR3 meg 1150?
A maga korában menő cuccok voltak ezek, de most már én 50 ropit biztos nem adnék érte (még ha valaki szerint és is annyit), mivel ezt fejleszteni nem tudod
És én amúgy sem vagyok a visszafelé fejlődés híve.
Az 50 valóban sok egy kicsit.
A visszafele fejődés mindig viszonyítás kérdése.
A kérdezőnek lehet hogy ezek a cuccok időugrásnak számítanának. :)
Az oké, de ezt a jövőben már fejleszteni nem fogja.
1-2 évre meg pénzkidobásnak számít, gondolom nem pasziánszozni akar majd ha egyszer működőképes PC-t barkácsolna össze ezekből a cuccokból.
Hosszútávon meg nem fogja már kiszolgálni egy 6 éves platformra épülő konfig.
Még hozzátesz egy 30 ezret, aztán vesz olyan lapot ami kezel valami olcsóbb Ryzen-t meg DDR4-et.
És ha jövőben fejleszteni akar akkor nem kell kidobnia a fél PC-t, hanem elég csak CPU-t cserélnie.
16GB DDR4 jelenleg valahol a béka segge alatt van árban:
Én ezt még 65 ezerért vettem, most meg 22 ezer...
Ez mellé még vesz egy lapot 35-ért, meg valami Ryzen procit aztán le van a gond 3-4 évre.
Egy 5 ezret lealkudhatnál, de h ha van még 15k-d ilyen is vehetnél hardverapron:
R5 1600 6mag/12szál 25k
AM4 lap 20k
RAM 2x8gb 20k
50 ezret meg.
Az is igaz, hogy nem valami jövőbiztos, már most köhög pár játék 4 magon, és lassan itt a következő konzol gen, jelentősen erősebb hardverekkel.
ASRock B450M Pro4-F + Ryzen 3 1200 (nincs igp) + 2*8 GB gskill aegis 3000mhz ram meglenne kicsivel drágábban újonnan, és bár a proci ott is csak 4/4-es, de bármikor belepattintható 8/16-os is, ami az lga 1150-ről nem mondható el.
Köszönöm a válaszokat.
Netezős gèp lenne. Játèk csak a Diablo 3 ami èrdekel. De az elfut szinte mindenen.
Akkor memóriából elég a 2*4.
Meg ilyen netezős gépbe szerintem Athlon 200 GE proci is jó, aztán alig fogyasztana valamit. Diablo 3 egy vasalón elfut szinte, az igp is jó neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!