Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Elég a 20 pines Táp csatlakozó...

Elég a 20 pines Táp csatlakozó a 24 pines alaplapba?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Elkeztem osszerakni egy kB 2010-es régi gamer pc-ét (hobbim a számítógép szerelés) viszont ilyennel még nem találkoztam. Egy 24 pines Táp csatlakozó szükséges az alaplap hoz amihez volt egy megfelelő, működő tapom viszont azzal nem indult el a gép es villogot az alaplapon egy zöld led egy 20 pinessel (ezzel az alaplap csatlakozóján 4 pin hejet szabadon hagyva) elindult és csak zölden világított villogas nélkül.....vagy csak akkor kell neki a 24 pin ha nem kötöm be külön a 4 pin ellátást a processzornak? Mert azt is bekotottem...
2019. dec. 16. 23:16
 1/5 anonim ***** válasza:
18%
Azért van 24 tüske, hogy 24 kábel lássa el az áramellátás, és földelés feladatát. Ez olyan, mintha egy négy kerékkel tervezett autót 3 kerékkel akarnál használni.
2019. dec. 16. 23:18
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A +4 tüske annyit tesz, hogy a +5V ágról 3 extra vezeték és egy extra földvezeték megy az alaplapra, így nagyobb áramerősséget tud kivenni a tápból. Enélkül is elindul a gép, de ha túl sok 5V-ot igénylő dolgot, pl USB eszközt, bővítőkártyát kötsz rá, gondok lehetnek az áramellátással, ami hírtelen újraindulást okozhat.
2019. dec. 16. 23:30
 3/5 Alex Fly ***** válasza:
100%
Elég. Én is évek óta így használom.
2019. dec. 16. 23:37
 4/5 anonim ***** válasza:
73%
"hobbim a számitógépszerelés" hát ha ilyen kérdések merültek fel benned akkor ez nem a te hobbid
2019. dec. 17. 08:34
 5/5 A kérdező kommentje:
Sikerült elindittani és teljesen jól futott a gép és egyszer csak lila lett a kep... Valaki tudja hogy mitől lehet? (alaplapba van dugva a VGA) cseréltem merevlemezt ramot is és próbáltam videokártya al is de nem változott, cseréltem kábelt és még mindig semmi :( (nem a mo itor a rossz mert kiprobaltad másik géppel...)
2019. dec. 17. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!