Az Intel I5 7400 még használható játékra vagy elavult processzor?
Netes játékoknál már határeset, mivel hiába van benne 4 erős mag, a mai játékoknál már többre van szükség. De azért bőven nem használhatatlan vele a gép, csak a legújabb, legnagyobb játékokkal vannak gondjai.
Két lehetőség van a fejlesztésre: Vagy egy használt i7-6700(K), esetleg 7700(K), vagy egy B450-es alaplap, és egy Ryzen 2600. Előbbi olcsóbb, utóbbi hosszabb távon jobban megéri. Viszont mielőtt kiadsz erre egy vagyont, nézd meg magad is, hogy mit nevez használhatatlannak. Kérd meg hogy mutassa meg, mi a gond.
És zárásképp: Ugye SSD van a gépben?
Videokártyát én monitorhoz választanék elsősorban, mert az határozza meg, hogy mekkora felbontáson és képfrissítésen kell üzemelnie. FullHD 60Hz-hez jó az RX470, de annál többet nem bír.
Processzort meg felhasználási területhez kell választani. Multiplayer játékokhoz szükség van sok magra, véleményem szerint olcsóbban kijön még egy Ryzen 1600 + B450 kombó is egy i7-7700k-hoz képest, ezért én már zsákutcának érzem ezt a konfigot, cserélni kell alaplappal együtt.
Egyéni megítélés az is, hogy "használhatatlan" a gép. Ha 144 fps alatt már "használhatatlan", akkor 2 évente kell cserélgetni a piac legerősebb processzorait, ami nem túl költséghatékony megoldás. A játékostársaktól lehet hallani mindenféle hülyeséget, általában a gyenge teljesítményüket próbálják arra fogni, hogy gyenge a vas, miközben a versenyektől eltekintve aligha számít bármit.
Alapból 2 éve az I5-7400 helyett ebben az árban egy RYZEN 5 1600 6 mag/12 szál cpu-t kellet volna választanod.
A jelenlegi processzor egy 2011-es I5 szintjét tudja:
Nézd meg, hogy tényleg annyira használhatatlan ahogy a fiad mondja.
Ha a játékok 480p-ben futnak akkor jól jöhet egy Intel Core i7-7700K, viszont Full HD vagy még magasabb felbontáson történő játékhoz nem a CPU-t kell erősebbre cserélned, hanem az erős videokártyára kell fókuszálnod.
PL:
Nos valóban kezd egyre elavultabb lenni hiszen már egyre több mai játék használ ki 6 mag 12 szálat de az meg túlzás hogy egy 4 mag 4 szálas proci használhatatlan lenne. Alaplap csere nélkül én is egy használt I7 6700K vagy 7700K tudnék ajánlani de csak ha találnál 40 50 ezer alatt ilyet.
Az a baj a kevés szálas procikkal hogy ha nagyon le vannak terhelve akkor jönnek ilyen kis microszaggatások és ilyeneknél mint BF 5 multi vagy Assassins creed mind1 milyen videokártya van mellettük maga a játék kényszeríti térdre őket de szerintem még mindig elemezhetőbb élményt ad egy 7400 mint szinte bármelyik konzol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!