Pillanatnyi áramszünet után meghalt a gép? .
Reggel egy pillanatra elmehetett az áram, a lámpán láttam, aztán mire visszamentem a géphez se kép se hang. Belenézve azt tapasztaltam, hogy az alaplapon lévő led nem világít.
Szétszedtem, kipróbáltam egy másik konfiggal (az előző gépből megmaradt a proci meg a lap), ugyanez volt, semmi reakció, minden jó helyre lett kötve. Továbbra sem ég a led. Nem sípol a bekapcsolásnál, meg konkrétan be sem kapcsol, szóval ha akarna sem tudna...
Nyilván nincs gararncia rá, hogy az állásban nem ment tönkre a régebbi konfig, de naivan bízom benne, hogy csak a táp ment tönkre.
Kérdéseim:
1, Véleményetek szerint, mi romlott el? Vagy mi nem.
2, Ha előfordul viszonylag gyakran (havonta párszor) ilyen pillanatnyi áramszünet, mit érdemes tenni?
Tényleg egy pillanat szokott lenni, csak hát ez azért tönkrevághtta volna előbb is, meg hiába cserélek ki bármit, ha ugyanígy lesz, az is tönkremegy.
Nyilván az áramhálózatot áthúzása lenne az optimális és ez tavaszra tervben is van.
Előre is köszönöm!
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Mit értünk extrém alatt? 1. generációs i7, meg egy rx 550 (2gb), ez gondolom nem az a kategória. :D
Mindegy; az Outervision oldalon (psu calculator) számítva (nagyon maxon 16h használat, ebből 4h játék); a fogyasztása 329 w, 379 w-os tápot ajánl (450-es volt bent és ugyanekkorát szeretnék is visszarakni), illetve az ups-hez 700 VA-t ír.
Erről a kettőről mit gondoltok? Persze látom a véleményeket -ahol vannak.
Ha nem "tervezett" áramkimaradás van, az tényleg pont annyi, hogy kilövi a gépet. Ezekkel ez stabilan kivédhető?
Illetve még annyi, hogy a szünetmentesre mást is rá lehet kötni a gépen és a monitoron kívül?
A nappaliban van a gép (és nem messze a tv), egy 6-os elosztóról megy mindkettő -általában nem egyszerre-, plusz a járulékos dolgaik -modem, router és a tuner). Ez így beleférne vagy másik konnektor inkább?
Ha számít, a tv-n nem érezni ezeket az ingadozásokat, kimaradásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!