Szerintetek is nagyon lelassult a számítógépek fejlődése?

Pontosan.
Attól hogy a fejlettebb dolog esetleg megfizethetetlen árú, még műszakilag magasabb színvonalú.
Az ár érték arány nem műszaki hanem inkább gazdasági kategória.

Viszont ha egy adott árkategóriában 3 év után nem tudsz jobb terméket venni, mint amit megvettél, akkor abban az árkategóriában nincs fejlődés. Ha egy árkategóriában 10 év alatt megháromszorozódik a számítási teljesítmény, míg előtte 6 év alatt négyszer olyan mértékben növekedett, akkor abban az árkategóriában elég alaposan lelassult a fejlődés.

Azért büszke vagyok magamra, régen az ilyen alakok kihoztak a lelki nyugalmamból, most pedig kibírtam trágárság nélkül :)
24.: Megtudtuk, hogy az árcsökkenés és a fejlődés között nincs összefüggés :DDD

De azt is elfelejted, hogy attól, hogy a középkategóriával példálóztam a csúcskategóriában is ugyanez játszódott le. A csúcsmodell fogyasztói ára a z elmúlt 7 évben megduplázódott, miközben a teljesítmény csak megháromszorozódott. Ezzel szemben 2004-2010 között a csúamodell ára csak másfélszeresére nőtt, miközben a teljesítménye a tizenkétszeresére.
Akkor mit is értelmezünk rosszul? Az ártól csak még rosszabbul áll a mai kártyák szénája, de ha kivonjuk az egyenletből, akkor is azonos hosszúságú időszak alatt negyedannyi gyorsulást mutattak.
Szerintem a fejlődés az, ami önmagunkból fakad, nem pedig abból, hogy lecserélünk egy anyagot egy dupla olyan jóra, ami 20-szor annyiba kerül.
Ezt pedig igenis pénzben lehet mérni, reálértékben.

Na látod!
Az is fejlődés - konkrétan a jellemé - ha egy probléma megértésének hiányából fakadó frusztrációdat nem verbális agresszióval vezeted le. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!