Ez tényleg így van? (AMD procis notebook)
Figyelt kérdés
Azt olvastam valahol, hogy az AMD procis notebookokban hamarabb tönkremegy az alaplap, mert az AMD-nek rosszabb a hőelvezetése, meg jobban melegszik az egész proci. Igaz ez???? Mert eddig Ryzen 3-mal akartam venni jó áron notebookot, de ez, amit olvastam elbizonytalanított.2019. dec. 7. 14:22
1/6 anonim válasza:
Való igaz, hogy a régebbi AMD-k jobban melegednek, de én ilyet még nem hallottam, hogy a processzor típusa miatt előbb megy tönkre egy alaplap.
A Ryzen szériát nagyon sokan dicsérik, és valóban jól sikerült. :)
2/6 anonim válasza:
A Ryzenek hőelvezetése semmivel sem rosszabb, mint bármelyik Intel processzoré.
Az FX-es korszakban volt nagyon melegedő az AMD, viszont ez a mai termékeikre már nem igaz.
3/6 meszike91 válasza:
Ez talán régen volt igaz, de nagy jelentősége szerintem akkor sem volt.
4/6 A kérdező kommentje:
Akkor megnyugodtam. Meg a melegedés is gondolom inkább a nagy kapacitást igénylő feladatoknál fordul elő (játék, videoszerkesztés stb.) ezekre meg nem nagyon használnám amúgy sem.
2019. dec. 7. 15:31
5/6 anonim válasza:
Kizárólag a fogyasztáson múlik a hőtermelés, a felvett energiából lesz hő, egy 15 wattot fogyasztó amd pont annyira melegszik mint egy 15 wattot fogyasztó intel. Ha rákeresel a pontos típusra írni fogják hogy mekkora a hőtermelése(habár az intel viccesen méri ezt, de szerencsére vannak konkrétan mért tesztek is).
6/6 anonim válasza:
Hogy megnyugtassalak ha minden ugyanaz egy mai inteles jobban melegszik mint egy ryzenes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!