4K videók laggolnak, miközben a COU és a GPU sincs megterhelve?
Hali,
Most bővítettem a setupomat( új alaplap(MSI 970), videókártya( RX 570 8GB) és plusz 8GB RAM. Namármost, le játszanék egy egyszerű 4k-s videót, és úgy szaggat mint annak a rendje, miközben a feladatkezelő szerint 20%-os a GPU, és 40%-os a CPU kihasználtsága. Valami tipp, hogy mi okozhatja ezt?
Youtube? Milyen internet kapcsolatod van, ha Youtube-ról van szó? 4K-s videókhoz illendő legalább 30MBit/s letöltési sávszélességgel rendelkező kapcsolatot használni.
Ha internet, akkor próbálj meg leszedni egy offline 4K sample videót. Hidd el, nem fog szaggatni, nem szabad szaggatnia egyszerűen. Tudom, nekem RX560-al sem szaggat, pedig 2 évig egy G4400 mellett nyűglődött.
Az nem kicsit erős, hanem úgy konkrétan csoda, hogy nem halt még meg az a processzor... Ember, ekkora hőmérséklet-tartomány magas terhelés mellett, tehát pl. gaming vagy munka (renderelés pl) jellemző, nem pedig alap helyzetben :D Megy egyáltalán a hűtés? Itt az a legfőbb kérdés, mert hogy én olyan hűtőről még nem hallottam, ami nem képes 70 fok alatt tartani egy procit, amit semmivel nem terhelsz az is biztos... Áhh hát ez gyilkos hőmérséklet, mihamarabb tegyél ellene valamit. Ez nem javaslat, pusztán a tény, hogy egyszer csak tönkre fog menni így a procid.
Látom, hogy írtad, hogy variálni fogsz, de ne csak variálj. Ez ellen kötelező jelleggel tegyél és kezeld a mostani legfontosabb lépésként!
A 70 fok terhelés nélkül sok, terhelve tök jó lenne, ez még nem nyírja ki a procit.
Csak amikor elmozdul innen fölfelé még 30-40 fokot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!