Tudja kezelni vagy màr ezt nem?
Figyelt kérdés
Adott egy MSI 970 gaming alaplap. Jelenleg 2x4gb 1866 cl9 ram van benne. Szeretnèk rajta bővíteni. De amit nèztem ramok azok Cl10-esek kezeli azokat ez a lap? Vagy maradjak a 9-nèl?2019. dec. 2. 21:24
1/4 anonim válasza:
Én mindig meg szoktam nézni a QLV-t az adott alaplaphoz, abban fel vannak sorolva a tesztelt memória-márkák és típusok. Egy alaplap általában nem azért szokott szólni, mert a cl-érték eltér 1 értékkel! :-)
Ha lehet, vegyél bele ugyanolyan ramokat, amelyek jelenleg is vannak benne, legalább a MHz egyezzen meg (és mondjuk az sem baj, ha a konfiguráció is hasonló: 2x4GiB
Bár én találtam cl9-est is:
2/4 anonim válasza:
Tudja kezelni a rosszabb időzítésű modulokat is, de mivel a memóriavezérlő a legalacsonyabb órajelű és legrosszabb időzítésű modulhoz alkalmazkodik, nem célszerű meglévő modulok teljesítményét lerontani egy gyengébb memóriával.
3/4 A kérdező kommentje:
Fel vannak sorolva néztem én is a Mhz. De az hogy melyik Cl-t kezeli sehol nem találtam.
2019. dec. 3. 05:23
4/4 Shaddark válasza:
"Fel vannak sorolva néztem én is a Mhz. De az hogy melyik Cl-t kezeli sehol nem találtam."
MINDEGYIKET kezeli, de a leglassabb időzítű értékére fogja a többit is állítani és használni.
Lassabban tud működni a ram, gyorsabban nem tud mint ahogyan tervezték.
Írták előttem amúgy, csak nem jött le gondolom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!