Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A monitor ilyen mértékű...

A monitor ilyen mértékű "Backlight bleed" / IPS glow ellenére megtartható?

Figyelt kérdés

Új monitorom van (32", IPS), és holnap lejár a 14 napos visszaküldési határidő - de csak most a hétvégén tudtam tesztelni mert a PC-m később jött meg. Viszont nagyon tapasztalatlan vagyok ezen a téren... ezért kíváncsi lennék a ti véleményetekre is.

A képek nem adják vissza az élő képet ami a szemmel látható (eléggé kontrasztosak) de kiindulásnak talán jók.

teljesen sötét szoba, fekete háttérkép,a távolság kb. 180 cm:

1.: [link] - magasabb ISO-val fotóztam

2.: [link] - alacsonyabb ISO-val

Szerintem élőben valahol a kettő között lehet. Ahogyan a 2. képen is látszik a legfeltűnőbb a középen alul lévő fénylés, de az is csak a teljesen sötét képen ha konkrétan odanézünk és jobban ha alacsonyabb szögből - de ez mind akkor ha teljesen sötétben, a fekete hátteret nézzük sokáig.

Játékra, videoszerkesztésre és a többi hétköznapi dologra használom (esetleg netes videónézés) - de filmet, sorozatot NEM ezen fogok nézni.

Eddig úgy vagyok vele, hogy nem zavar, de mint fent írtam nincs elég időm tesztelni hosszabb távra ezért kéne a véleményetek támpontnak.

Tudom, hogy egyéni dolog és a végén úgy is nekem kell dönteni, de ha megosztanátok a tapasztalataitokat, véleményeiteket, adnátok pár tippet vagy ilyesmi annak örülnék! Köszi :)

2019. dec. 2. 14:22
 1/3 anonim válasza:
Szia! Enyém is hasonlót produkál. (AOC 24g2u 144hz ips) Én nem akartam visszaküldeni, mert szerintem nem vészes, bár néha zavaró tud lenni fekete háttérnél. Nekem a jobb alsó sarokban van. Megtartottad végül?
2021. febr. 12. 23:26
 2/3 A kérdező kommentje:

Hello!

Én sem küldtem vissza végül és kb. ugyanazok miatt a dolgok miatt amiket te is írtál. Úgy éreztem, hogy nekem nem érte meg a hajcihőt, főleg úgy, hogy benne volt a pakliban az, hogy ugyanilyet (vagy rosszabbat) kaptam volna vissza.

Igazából a kép nagyon szép rajta, a sötét/fekete háttérnél viszont persze érzékelhető - hazudnék ha azt mondanám, hogy az alul lévő fényes foltot nem látom pl. játékban fekete képernyős átmeneteknél és nem zavar egy kicsit, de tekintve, hogy egy nagy méretű monitorról van szó amit az eredeti áránál jóval olcsóbban tudtam beszerezni (kuponoknak köszönthetően) így azt hiszem ez olyasmi ami simán belefér. :)

2021. febr. 13. 10:45
 3/3 anonim válasza:
100%

Nekem ez a metódus valamennyire halványította a beszűrődő fény erősségét, de teljesen nem tüntette el:

https://www.youtube.com/watch?v=PXMNeQ3J6ro

2021. febr. 13. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!