Milyen tápegységet ajánlanátok az alábbi konfighoz? Érdemes-e gyári processzor csere i5 7500ról i7 7500 esetén?
Hozzátenném laikus vagyok so-so ill én közép árkategoriában gondolkozom.
i7 7700 ( jelenlegi i5 7500 )
rx 580 8gb
24gb ram
ga h110m s2h lap
Táp miatt azért leirom nyilván van egér billentyüzet ledekkel ellátva dvd nincs bekötve van egy sata hdd ill ssd is a házban.
Jelenleg am kifogástalanul müködö akyga 600W ot dobtak bele anno.
Egy Bitfenix formula gold 550w elégnek kell lennie úgy mindenre ami nem munkaállomás vagy komolyabb overclock.
Prociból meg esetleg használtan van értelme, ha el tudod adni a mostanit akkor nagyon olcsón fejlesztenél. Viszont újonnan kijönne a 7700 árából egy B450 Tomahawk MAX és Ryzen R5 3600 is, ami az egyik legfelkapottabb kombó most játékra.
(Amúgy egy jövőbeli platformcserekor, legyen bármikor, én úgy optimalizálnám a ramokat, hogy dual-channelbe menjenek)
a proci az ami változna am i5 ről i7re, a többi hardver az már adott. Viszont aggódom az akyga tápokról szóló véleményekről ( annak ellenére h 5 éve tökéletesen működik ).
Dual chanel alatt azt értjük, hogy párban kellene venni pl 2x8gb v 2x16gb vagy hogy 2 foglalata van? :) bocsi a tudatlan kérdésért
Csak azért írtam le, mert azt hittem félre érthető voltam.
Mindenképpen megfontolandó, amit írtál, ezen dilemmázom még, mert áron alul tudok szerezni i7 7700et.
AMúgy, muszáj kitben vennem a ramot, hogy dualban legyenek, vagy ugyan abból a típusból 2 ( nyilván egy órajel és memória méret ) ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!