Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » XFX RX 580 8GB Silent Mode?

XFX RX 580 8GB Silent Mode?

Figyelt kérdés
hogyan tudnám alacsonyabb órajelen manuális állítgatáson kívül Silent módban használni a kártyát? Amennyiben sehogy nekem manuálisan is megfelel csak valaki legyen kedves vázolja le a magamfajta hozzá nem értőnek. Köszönöm

2019. nov. 28. 21:16
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

[link]

Ezek az alapértelmezett értékeim, nem tudom ez így rendben van-e. Azért szeretném módosítani mert a gép random összeomlik. Hang beáll kép elfeketül és "no-signal"-t kapok monitoron amit csak a gép reset old meg.

2019. nov. 28. 21:29
 2/15 A kérdező kommentje:

a konfig köré:

[link]

[link]

Tudom hogy a proci gyenge , cserélni fogom a jövőben. Ez nem lehet probléma forrás?

2019. nov. 28. 21:32
 3/15 Pharaon ***** válasza:
100%

Az OverdriveNTool-al meg tudod csinálni, hogy nem menjenek fentebb a feszültségek és a frekvenciák. Egy dupla kattintással ki is tudod kapcsolni őket. Azt hiszem a p1, p2 stb.-re kell duplán kattintani.

De a te esetedben én másra gyanakszom.

Szerintem a videokártyád haldoklik. Most vásároltad, használtan?

A processzornak semmi köze hozzá.

2019. dec. 2. 17:40
 4/15 A kérdező kommentje:
újan vásárolt kártya. Egész pontosan 2 hete és RX 580 driver crash-re keresbe ezer meg fórum kérdést találunk google-n. már próbáltam egy pár dolgot aligha akar bármi beválni.. Bios reset segíthet? legutóbb azt tettem meg és most egy ideje már nem produkált hibát. csak el ne szóljam magam!
2019. dec. 3. 01:09
 5/15 A kérdező kommentje:
keresve*
2019. dec. 3. 01:09
 6/15 A kérdező kommentje:
vBios azaz a gpu bios frissítése segíthet?
2019. dec. 3. 03:39
 7/15 Pharaon ***** válasza:
100%

Egy Aida64-el vagy egy HWinfo-val meg kéne nézned, hogy megvannak-e a feszültségek. 5V, 12V stb. és, hogy stabilak-e terhelés alatt is. Illetve, hogy nincsenek-e extrém magas hőmérsékletek.

Most ez egy régebbi gép, csak a Videokártya új?

Pár gép megfordult már nálam is. Általában az ilyen random összeomlások, kontakt hibák szoktak lenni.

Ilyenkor kiveszem a memóriákat. Egy papír zsebkendővel szépen fényesre törölgetem az érintkezőket.

Ha van videokártya, akkor annak is az érintkezőit.

Egyenlőre ezeket próbáld meg, mindent jól pattints vissza a helyiére.

A videó bios-t ne piszkáld. Azzal nem szokott gond lenni.

Ha elrontod, vagy kifagy a gép közben, ahogy szokott is. Akkor a kártyának annyi és a garancia is ugrik.

2019. dec. 3. 11:04
 8/15 A kérdező kommentje:
A terhelés tesztet már átnéztem míg volt Wattman és mindent korrigáltam amit az app indokolatlanul magasra írt. Viszont volt olyan hogy kevés ideig de fel és lejjebb esett a feszültség majd beállt a nagyobbra és úgy maradt render teszt alatt. a nagyobb értéket mentettem el. hőfokkal nincs gond. Csak a kártya új és eddig volt 1x8 giga ramom most bővítettem 2. slotba ugyanolyannal. Ha megint crash-el mindenképp letörölgetem érintkezőket. Alaplapi foglalatokat nem érdemes kompresszorral kifújni? Persze csak óvatosan. a papír zsebkendővel dörzsöléssel nem keletkezik elektrosztatikus kisülés?
2019. dec. 3. 15:00
 9/15 Pharaon ***** válasza:
100%

Akkor valószínűleg, a régi ram-od érintkezőinél van kontakt probléma. Főleg gyanús, mivel megmozgattad, mikor betetted mellé a másikat.

Én a helyedben megtisztítanám.

A processzor foglalatot kifújatni nem nagyon tudod. Mert nagyon aprók a lyukak. A processzor lábakat sem érdemes kézzel piszkálni.

Ott annyit tudsz csinálni, hogy párszor ki-be nyitogatod a slot-ot.

De nem itt szokott lenni a probléma.

Egyébként én porszívót és kis ecsetet használok. A memória és a PCIe slot-okat ki szoktam takarítani, mielőtt teszek bele valamit.

2019. dec. 3. 16:16
 10/15 A kérdező kommentje:
nemrég újra bekrepált, megpróbáltam hát kicsit igazgatni dolgokon, kivettem videokártyát és ramokat majd vissza, nem maradt más mint várni történik-e valami.
2019. dec. 4. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!