XFX RX 580 8GB Silent Mode?
Ezek az alapértelmezett értékeim, nem tudom ez így rendben van-e. Azért szeretném módosítani mert a gép random összeomlik. Hang beáll kép elfeketül és "no-signal"-t kapok monitoron amit csak a gép reset old meg.
Az OverdriveNTool-al meg tudod csinálni, hogy nem menjenek fentebb a feszültségek és a frekvenciák. Egy dupla kattintással ki is tudod kapcsolni őket. Azt hiszem a p1, p2 stb.-re kell duplán kattintani.
De a te esetedben én másra gyanakszom.
Szerintem a videokártyád haldoklik. Most vásároltad, használtan?
A processzornak semmi köze hozzá.
Egy Aida64-el vagy egy HWinfo-val meg kéne nézned, hogy megvannak-e a feszültségek. 5V, 12V stb. és, hogy stabilak-e terhelés alatt is. Illetve, hogy nincsenek-e extrém magas hőmérsékletek.
Most ez egy régebbi gép, csak a Videokártya új?
Pár gép megfordult már nálam is. Általában az ilyen random összeomlások, kontakt hibák szoktak lenni.
Ilyenkor kiveszem a memóriákat. Egy papír zsebkendővel szépen fényesre törölgetem az érintkezőket.
Ha van videokártya, akkor annak is az érintkezőit.
Egyenlőre ezeket próbáld meg, mindent jól pattints vissza a helyiére.
A videó bios-t ne piszkáld. Azzal nem szokott gond lenni.
Ha elrontod, vagy kifagy a gép közben, ahogy szokott is. Akkor a kártyának annyi és a garancia is ugrik.
Akkor valószínűleg, a régi ram-od érintkezőinél van kontakt probléma. Főleg gyanús, mivel megmozgattad, mikor betetted mellé a másikat.
Én a helyedben megtisztítanám.
A processzor foglalatot kifújatni nem nagyon tudod. Mert nagyon aprók a lyukak. A processzor lábakat sem érdemes kézzel piszkálni.
Ott annyit tudsz csinálni, hogy párszor ki-be nyitogatod a slot-ot.
De nem itt szokott lenni a probléma.
Egyébként én porszívót és kis ecsetet használok. A memória és a PCIe slot-okat ki szoktam takarítani, mielőtt teszek bele valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!