Miért gáz, ha egy PC-be nem rakok videokártyát?
Szeretnék egy számítógépet összerakni. Nem vagyok egy computerzseni. Van pár "kocka" ismerősöm, akik ehhez jobban értenek mint én. Említettem nekik, hogy mire kell nekem egy gép, és hogy nem tennék bele dedikált vga-t.
Ők kis híján fel voltak háborodva, hogy "Há hülye vagy, egy jó vidikártya nélkül egy gép sza.rt sem ér!" - típusú megjegyzéseket kaptam. Mert, hogy leveszi a terhelést a prociról ha videót nézek... stb.
Ezt én tudom, viszont én abszolút nem játszok a gépen. Most ha teszem azt megszeretnék nézni egy full hd-s filmet, vagy egy youtube videót, ahhoz nehogy már ne legyen elég egy alaplapi videokártya. (Gondolom én, aztán nyugodtan ki lehet javítani, ha tévedek).
Én VGA helyett, inkább fullos hangkártyát szeretnék beletenni, mert szeretek minőségben zenét hallgatni és filmet nézni. Na erre is az ismerősök/haverok azt mondták, hogy felesleges külön hangkártyát vásárolni, mert elég az alaplapi hangkártya, és inkább jobb hangszóróra ruházzak be.
Jobb hangszórót szeretnék, de nehogy már egy külön dedikált hangkártya ne tudjon jobb hangzásbeli különbséget produkálni, mint egy integrált alaplapi hangkártya.
Fórumokon is olvastam több helyen, hogy kell a jó vga így-úgy. Akkor is ha nem gamer az ember. Most ez hogy van akkor? (A régebbi pc-mben sem volt külön videokártya, még is ment)
Akkor én is hülye vagyok...
Dedikált videokártya nincs a gépemben, ellenben hangkártya igen.
Játszani a jól bevált, hangulatos régebbi kedvenceimmel szoktam, azokat pedig röhögve viszi az integrált VGA is; ellenben amikor zenét hallgatok, akkor érezhető a különbség az alaplapi zajkeltőhöz képest.
Haverjaid is csak gamer gépekhez értenek...
Mindenképpen azt javaslom, hogy valami naprakész platform köré építs, mert ezek direktbe támogatják azokat a technológiákat amikkel szembetalálkozhatsz filmezés vagy netezés közben. Ilyen az lga 1151 v2 vagy AM4.
Azok közül ami ma kapható asztali gépekbe én kiemelném az AM4-es (Zen alapú) APU-kat, mert jó a teljesítményük. A legalja amiről érdemes beszélni az a 200GE, illetve 2xxxG, 3xxxG széria.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!