Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Jó helyre kötöttem be ezeket...

Jó helyre kötöttem be ezeket a kábeleket? Lehet baja, ha rosszul kötöm be, lehet zárlat?

Figyelt kérdés

Még nem indítottam rá, új gép, első gépem.

itt van egy fotó:

[link]

Az mindegy, hogy a betűk felfelé néznek, vagy lefelé, ott ahol single pines a csatlakozó? Pl. balról az 1-es, 2-es csatlakozó? A power sw az dupla, de nincs rajta jelölés, hogy plusz vagy minusz, és felirattal felfelé néznek

a lenti kábelezésben a felirat viszont már lefelé néz, mert az úgy találtuk, úgy kell bekötni?

Alulról így mennek balról jobbra:

Alulrol pedig igy: a feliratok lefele neznek es : hdd led+ aztan - (minusz) következő mellette reset sw -> ez is lefele nez, de ezen nincs elojel

2019. nov. 23. 08:20
 1/9 A kérdező kommentje:
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy szállítás közben egy máshonnan rendelt billentyűzet, a doboza teljesen gatya lett, úgy rommá ázott. A billentyűzet valami nejlonban benne volt, de csak félig... Árthat a gépnek, ha mondjuk egy beázott billentyűzetet rádugok? Okozhat zárlatot?
2019. nov. 23. 08:22
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha már kiszáradt, a billentyűzet, akkor nem okoz zárlatot, de nem biztos, hogy használt neki.
2019. nov. 23. 08:27
 3/9 fukapapa27 ***** válasza:
A bekötés jó a plusz és mínusz is legalább is az én gépemnek is van, a billentyűzetnek ha nem ma ázott el hanem tegnap vagy előtte és melegen volt akkor nem szabadna már vizesnek lennie vagy ha most ázott el akkor tedd rá a meleg radiátorra és ha kiszáradt elvileg semmi baja nem lehet legalább is az én bill. már volt kávétól kezdve minden és menet közben! :)
2019. nov. 23. 08:29
 4/9 A kérdező kommentje:
és attól lehet baj, ha nem jól vannak bekötve?
2019. nov. 23. 08:55
 5/9 A kérdező kommentje:
a power SW-n nincs plusz meg minusz, így könnyű felcserélni
2019. nov. 23. 08:56
 6/9 anonim ***** válasza:

Elő kell venni az alaplap kézikönyvét és abban pontosan benne van, hogy melyik tüskének mi a funkciója a front panel konnektorán, és az is, ahol számít a + - polarizáció.

A felirat helyzete nem számít.

Kis okosság: Amikor sikerül pontosan bekötni, a gép indul és minden működik, akkor fogj egy darab cellux ragasztót és kívülről tekerd rá a csatlakozókra. Így ha szét kell szedned a gépet és újra összerakni, akkor nem kell rajta agyalni hogy mi hova illik, mert az egész tömböt egyben tudod rádugni.

2019. nov. 23. 09:11
 7/9 A kérdező kommentje:

én megnéztem az alaplap kézikönyvét, abból kötöttem be

a probléma, hogy a power SW- kábelen!! már nincs rajta, melyik a plusz melyik a minusz!!!!

a tűkön tudom melyik a plusz minusz!!!!

2019. nov. 23. 09:29
 8/9 fukapapa27 ***** válasza:
A Power SW kábel mindegy, hogy van bekötve azért is nincs rajta plusz vagy mínusz megjelölés, nyugodtan kapcsold be a gépet annak mennie kell ahogy be van kötve de ha még sem mennének a Ledek akkor megcseréled de mennie kell tuti! :)
2019. nov. 23. 09:42
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

A bekapcsoló gombnál és a reset gombnál mindegy, mert egyszerűeen csak rövidre zársz két érintkezőt.

A LED viszont mint minden dióda, csak az egyik irányba vezeti az áramot. Ha fordítva kötöd be, tönkre azt sem teszed, csak nem világít.

2019. nov. 23. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!