Jó helyre kötöttem be ezeket a kábeleket? Lehet baja, ha rosszul kötöm be, lehet zárlat?
Még nem indítottam rá, új gép, első gépem.
itt van egy fotó:
Az mindegy, hogy a betűk felfelé néznek, vagy lefelé, ott ahol single pines a csatlakozó? Pl. balról az 1-es, 2-es csatlakozó? A power sw az dupla, de nincs rajta jelölés, hogy plusz vagy minusz, és felirattal felfelé néznek
a lenti kábelezésben a felirat viszont már lefelé néz, mert az úgy találtuk, úgy kell bekötni?
Alulról így mennek balról jobbra:
Alulrol pedig igy: a feliratok lefele neznek es : hdd led+ aztan - (minusz) következő mellette reset sw -> ez is lefele nez, de ezen nincs elojel
Elő kell venni az alaplap kézikönyvét és abban pontosan benne van, hogy melyik tüskének mi a funkciója a front panel konnektorán, és az is, ahol számít a + - polarizáció.
A felirat helyzete nem számít.
Kis okosság: Amikor sikerül pontosan bekötni, a gép indul és minden működik, akkor fogj egy darab cellux ragasztót és kívülről tekerd rá a csatlakozókra. Így ha szét kell szedned a gépet és újra összerakni, akkor nem kell rajta agyalni hogy mi hova illik, mert az egész tömböt egyben tudod rádugni.
én megnéztem az alaplap kézikönyvét, abból kötöttem be
a probléma, hogy a power SW- kábelen!! már nincs rajta, melyik a plusz melyik a minusz!!!!
a tűkön tudom melyik a plusz minusz!!!!
A bekapcsoló gombnál és a reset gombnál mindegy, mert egyszerűeen csak rövidre zársz két érintkezőt.
A LED viszont mint minden dióda, csak az egyik irányba vezeti az áramot. Ha fordítva kötöd be, tönkre azt sem teszed, csak nem világít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!