A Windows XP kezel 4 GB RAM-ot?
Igen
+ba még ha 64bit es akk többet is :)
Igen kezel 4 Gb RAM -ot. De értelem szerűen ebbe minden beletartozik (Video RAM, a hátértárak cache memóriái, stb.)
Magyarul ha van egy 1 Gb-os VRAM-al rendelekező videokártyád, akkor a rendszermemóriából már 3 Gb-t tud csak megcímezni vagyis használni.
Szóval ha 4 Gb vagy több rendszermemóriával rendelkezel mindenképp célszerű 64-bites Windows-t telepíteni.
Bár a XP-nek is van 64-bites változata a használata mégsem ajánlott, szóval inkább 64-bites Windows Vistát vagy 7-et telepíts.
Van. Windows XP Professional x64 Edition névre hallgat, sajnos a Microsoft hamarabb nyugdíjba küldta mint a 32-bites XP-t. Már a Service Pack 3-at sem adták ki hozzá.
Elsősorban a szoftveres támogatottság hiánya miatt bukott meg. A driver ellátottsága is siralmas volt.
Én használtam anno az SP2-es változatát, semmi problémám nem volt vele, stabil volt. A vírusokat is kevésbé szedte össze a 32-bites változathoz képest.
Az Unreal Tounament és a Far Cry 64-bites változatával teszteltem, mivel a különbség sem sebességben sem megjelenítésben nem győzött meg, így letöröltem.
A használatát csak azért nem ajánlom, mert a elsősorban a játékgyártók nem tesztelik a szoftvereiket alatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!