Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SSD esetében 97%-os kondíció...

SSD esetében 97%-os kondíció még jónak mondható?

Figyelt kérdés
Lassan 4 éve használom. Kingston A400 120GB
2019. nov. 18. 20:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Az attól függ, hogy melyik érték miatt esett le a kondíciód. Szektor hiba esetén egyáltalán nem mondható jónak. Mellesleg a Kingston A400 szériás SSD-je hajlamos arra, hogy firmware hibás legyen. Ilyenkor megvan rajta minden adatod csak éppen olvashatatlanná válik az SSD.
2019. nov. 18. 20:53
 2/8 anonim ***** válasza:
na ez-az, én az enyém 2 éve és 91% pedig 7 Tb az összes írási mennyiség. Ugyanez az ssd.
2019. nov. 18. 20:54
 3/8 A kérdező kommentje:
ssd life left: 97% SSDOK szerint
2019. nov. 18. 20:58
 4/8 anonim ***** válasza:
Valamelyik SMART attribútuma jelez problémát? Szerintem nem feltétlenül van vele baj, nekem az egyik SSD-m elejétől fogva nem 100%-os, de nem változott azóta sem..
2019. nov. 18. 21:02
 5/8 A kérdező kommentje:
SMART az rendben van. Meg nem is tapasztaltam semmi egyéb problémát csak ma ránéztem programmal és 97%-ra ugrott. Tavaly ilyenkor kb 98% volt. Pedig kímélem ahogy tudom.
2019. nov. 18. 21:08
 6/8 anonim ***** válasza:

1 év alatt 1% változás szerintem nem vészes. Egyébként az SSD-k sem olyan nagyon kényesek ám. Volt egy durva teszt, ahol folyamatosan írtak többféle típusra is és legtöbbjük jóval többet viselt el, mint a gyárilag megadott élettartam.

A tesztben még a leghamarabb meghibásodott darab is kibírt 700 Tb írást.

A teszt: [link]

2019. nov. 18. 21:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Igen.
2019. nov. 18. 23:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Teljesen jó. A kondíció csökkenés velejárója az SDD használatának. Ezek szerint ez itt nem tudják...

4 év alatt 3 % annyit jelent hogy még 50 évig simán bírja...

2019. nov. 19. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!