Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » H270-es alaplapba mi lesz ha...

H270-es alaplapba mi lesz ha belerakok egy “k” processzort?

Figyelt kérdés

Lenne egy i7 6700k-s processzor, ez 4.00ghz-s alapból azért akarom ezt mert sima i7 6700 meg csak 3.40ghz.

Működne ez az alaplapba? Tudom hogy a “k”-s procihoz z270 kellene de én tuningolni nem akarom azért kérdezem.

2019. nov. 18. 10:09
 1/8 P.O.C. ***** válasza:
100%

Természetesen működni fog, csak nyilván tunning nem.

De a helyett hogy itt kérdezgetsz, miért nem mész fel az alaplapod honlapjára és nézed meg a CPU support listáját?

Ha ott szerepel ez a proci, akkor nyert ügyed van.

2019. nov. 18. 10:16
 2/8 MGéza ***** válasza:
100%
Működni fog. A Z270 chipsetet a gen. 7 Intelekhez adták ki, a 6-7 generációs procikkal alapból kompatibilis. Még a H110 chipsetes lapokban is működik.
2019. nov. 18. 11:57
 3/8 A kérdező kommentje:
Megnéztem az alaplap oldalán csak biztosra akartam menni mivel jártam már úgy hogy a gyártó oldalán szerepelt az adott dolog de a valóságba még sem ment együtt a kettő. (alaplap+ram)
2019. nov. 18. 12:29
 4/8 MGéza ***** válasza:
100%
Az olyankor van, ha BIOS frissítés szükséges az adott processzorhoz. Például AM3 chipsetes lapba AM3+ processzort akarsz rakni, illetve a 775-ös vagy régebbi chipsetes lapokhoz is nem egy frissítés volt, hogy felismerjék az újabb processzorokat.
2019. nov. 18. 12:47
 5/8 Shaddark ***** válasza:
100%

Azért csak nézd meg az alaplapod honlapján.

Az egyik 65W-os, a másik 91w.

Ha pl. az alaplapodban csak 80W-ig lehet procit rakni akkor nem fog működni. Ha 90 ig akkor jó lesz.

2019. nov. 18. 12:53
 6/8 MGéza ***** válasza:
100%
Úgy egyébként meg hogy jön ide most a ram? A ram kompatibilitásnak semmi köze ahhoz hogy milyen processzorral kompatibilis egy alaplap.
2019. nov. 18. 13:03
 7/8 A kérdező kommentje:

Úgy jön ide a ram hogy régebben mikor venni akartam ramot megnéztem az alaplap oldalán hogy jó lesz e bele,rajta volt a listán a kiválasztott ram de még sem működött vele.

Csak példának szántam mivel nem mindig helyes az az infó amit ott megadnak.

Az alaplap egy Gigabyte H270 Gaming 3 és elvileg azt írja hogy a 91W-os proci is mehet bele.

Az egyébként nem tudom számít e hogy a bios veriónál az oldal azt írja hogy F1-es kellé neki nekem meg F9d van

2019. nov. 18. 15:10
 8/8 MGéza ***** válasza:
Az F9d újabb BIOS, visszafelé is kompatibilis természetesen.
2019. nov. 18. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!