Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy szàmítógépes bluetooth-os...

Egy szàmítógépes bluetooth-os hangfalnàl/hangszórónàl mit jelent az hogy Bluetooth-os?

Figyelt kérdés
Azt értem, hogy zsinor nélküli de akkor majd hogyan kell csatlakoztatnom az eszközt a géphez ? És egy újabb kérdés: minél több a watt teljesítményben megadott szám annàl jobb ? Lehet hogy ez egy fatàlisan nagy bődületesen buta kérdés volt de az a hangfalak amit eddig hasznàltam, vagy 15-20 évig bírta, és ilyenkor nem tudom, hogy mit kell figyelembe venni vàsàrlàs előtt.

2019. nov. 15. 11:08
 1/7 anonim ***** válasza:

"de akkor majd hogyan kell csatlakoztatnom az eszközt a géphez ?"

Bluetooth adapteren keresztül. Ha nincs a gépben (mint például laptopoknál), akkor venni kell.

"minél több a watt teljesítményben megadott szám annál jobb ?"

Nem feltétlen. Az erősítője annál nagyobb teljesítményt tud leadni, így elvileg annál hangosabb, gyakorlatilag viszont ott van, hogy milyen teljesítményről - RMS, PMPO - van szó, illetve hogy milyen érzékenységű hangszóró van benne. És ez csak egy tényező a sokból (torzítás, frekvenciamenet,...).

"ilyenkor nem tudom, hogy mit kell figyelembe venni vàsàrlàs előtt"

Például hogy mennyit szánsz rá?

Milyen célra - játék, házimozi, szimpla Youtube-videónézés, vájt fülűbb zenehallgatás, házibuli - használnád?

Kötnél-e rá forrást - okostelefon, CD-/DVD/Blu ray-lejátszó, stb...? Szükséges-e a kábeles csatlakoztathatóság?

Fontos-e a hordozhatóság, vagy fixen, egy helyen lenne elhelyezve?

Mekkora szobát hangosítanál vele?

2019. nov. 15. 11:29
 2/7 A kérdező kommentje:
Egy fix helyre lenne rakva. Leginkàbb jàtékra, és zene hallgatàsra használnàm. Nem 2.1-es rendszerre hanem 2.0-asra gondolok. A frekvencia sàv az 20-20000 Hz és RMS teljesítmény 50 watt. És NFC is van benne amit szintén nem tudom hogy mit jelent.
2019. nov. 15. 11:44
 3/7 anonim ***** válasza:

"Egy fix helyre lenne rakva."

Akkor nem lényeges a mobilitás - kiszűrhetőek a hordozható hangszórók.

"Leginkàbb jàtékra, és zene hallgatàsra használnàm.

Nem 2.1-es rendszerre hanem 2.0-asra gondolok."

Tehát nem lényeges a házimozi vagy a házibuli és nincsenek audiofil igényeid - tovább szűkíthető a kőr.

"A frekvencia sàv az 20-20000 Hz és RMS teljesítmény 50 watt."

Ezek szerint kinéztél egyet. Melyikről - pontos gyártó, típus - lenne szó?

"És NFC is van benne amit szintén nem tudom hogy mit jelent."

Near Field Communication - arra szolgál, hogy egy eszközt a hangszóróhoz hozzáérintve bizonyos adatokat - például a telefon Bluetooth-pároztatásához szükséges dolgokat (például itt is arról írnak: [link] ) - átküldj a hangszórónak.

2019. nov. 15. 13:21
 4/7 A kérdező kommentje:
Igazából két hangszóró között vacilàlok. Az egyik amelyiknek màr megemlítettem a tulajdonsàgait ő lenne a: Creative T15 2.0 csatrornàs hangszórók Wireless Bluetooth, NFC és a másik pedig a Genius 31730908100 SP-HF1800A hangszóró
2019. nov. 15. 17:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha a kettő között vacillálsz, a lényegi kérdés az, hogy mi számít jobban: a vezeték nélküliség és a kompaktság (Creative), vagy a nagyobb hangerő (Genius)?
2019. nov. 15. 19:31
 6/7 A kérdező kommentje:
A Geniusnak mitől van nagyobb hangereje ?
2019. nov. 15. 19:51
 7/7 anonim ***** válasza:

Bár pontos mérési adataim nincsenek, de közvetett adatokból kitűnik, hogy nagyobb a teljesítménye (Creative: elvileg 4 W, Genius: 50 W)

* [link]

* [link]

és fizikailag is nagyobb méretű (Creative: 200*90*180 mm, 2 kg tömeg; Genius: 380*145*182 mm, 7,2 kg)

* [link]

* [link]

2019. nov. 15. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!