Sokan használnak még Windows 7-et?
" és természetesen a meglévő program verziója nem fog futni Windows 10 alatt."
Ilyeneket mindig meg lehet oldani valahogy, szakértelem kérdése.
Én többet használom a Windows 98SE-t, mint a 10-et. :D
Nem mindegy, hogy csak excelt kell bäszogtatni az open office-ban vagy valami fontos és érzékeny rendszert üzemeltetni a termelésben. Előbbire jó a 10, utóbbinál meg nemhogy 7 vagy XP, sok helyen még Windows NT vagy DOS megy.
Nálunk cégben nem csak Windows 7,még XP is van egy rakat gépen.
Jó, persze az irodákban, könyvelésen stb új gépek vannak, legtöbbjükön Win 10 Pro (amin nem azt majd áttelepítem a karácsonyi leállás alatt).
De pl a gyártási részen, ahol egy konkrét gép kezeléséhez van a PC ott a legtöbb gép még csak hálózatba sincs kötve. Azokon simán megy az XP, úgyis régi programok futnak rajta (CS 5-ös Illustrator...)
Tegyük hozzá, hogy a gyors internet elterjedésével elérhető lett a legális Windows is.
Manapság 2-3-4 ezer forintokért dobálják a Windows 10 licenceket. Az meg nem pénz egy 2-3-400 ezres gép mellé.
Na meg mindig úgy voltam, ha valaki korszerű hardvert használ, akkor miért akarna rá tenni egy 10 éves rendszert.
Nekem van 1-2 10+ éves gépem, azokra valószínűleg marad a Windows 7. Egy normális vírusirtóval átlag internetezésre, filmnézésre jók lesznek, minden másra meg régiek.
10+ éves gépre netezéshez és filmnézéshez minek rá bármilyen Windows? Ezek aztán végképp azok a feladatok, amikhez totálisan fölösleges. Itt még az a kifogás sincs meg, hogy nem megy rajta az Adobe Creative Suite meg az Autodesk AutoCAD vagy a Fortnite.
"minek rá bármilyen Windows?"
Mert miért ne ha már rajta van? Miért lenne felesleges? Windows 7-re vannak megírva a driverek, ezzel múködik optimálisan, atom stabilan a hardver.
Magyarul Windows volt az egyetlen desktop oprendszer, amit valaha kipróbáltál. Hadd ne minősítsem komolyabban, amit leírtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!