Hogyan kapcsoljam ki energiatakarékos módot a bioszban?
Pontos leírást/útmutatást kérnék, a legelejétől a legvégéig. (Szinte analfabéta vagyok az ilyenekhez, tehát tényleg úgy kérném leírni, mint aki először lát számítógépet.)
Előre is köszönöm!
OK. Lépésről lépésre
1. Előveszed az alaplaphoz kapott felhasználói kézikönyvet.
2. Fellapozod bennee a BIOS-sal foglalkozó részt (Setup vagy UEFI néven van említve)
3. Elolvasod mit kell tenned.
4. Végrehajtod amit olvastál.
Viszont ha az a gondod, hogy kikapcsol a monitor, és/vagy a gép menet közben, akkor az operációs rendszerben kell kikapcsolnod az energiatakarékos opciókat.
Igen, a monitor a gond. Csakhogy az op.rendszerben már ki van kapcsolva, mégis csinálja.
Az egyik kollégám mondta, hogy akkor a bios-ban kellene kikapcsolni. Ő meg is tudná csinálni, csak sajnos ő is elég elfoglalt, és még nem ért ide... :(
Viszont még a tököm ki van azzal, hogy állandóan kikapcsol ez a nyavalyás!
Bekapcsolod a gépet.
Nyomkodod a resetet a bekapcsolás pillanatától, mint egy hülye. Utána, ha szerencséd van, bejön a bios.
Itt olyan opciót kell keresni, hogy "Load default blabla" vagy valami "reset default" ilyesmi.
Rányomsz, vagy megnyomod a hozzátartozó billentyűt, majd kérdésre igen-t mondasz, és leáll a gép, majd magától újraindul.
Viszont mivel egyáltalán nem értesz a géphez, én nem sajnálnám a pénzt egy szakembertől, mert hozzá nem értőként könnyen tönkre lehet vágni ezzel a gépet. Utána mindenképp szakemberhez kerül, és nem fogod tudni elmondani, mit rontottál el.
HÜLYESÉGET ÍRTAM: a "DEL" gombot nyomkodod, nem a resetet. Bocs.
De továbbra is szakemberre bíznám :D Nem csak kolléga létezik.
Köszönöm szépen a segítséget!
Amúgy a kollegám szakember is, ért hozzá, nem is keveset... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!